Akaryakıt satışında yeni bir döneme giriliyor. Benzin ve motorin gibi tüm akaryakıtlar için, farklılaştırılmış olmasalar bile aynı fiyat uygulanacak. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, bu değişiklik 15 Mayıs'ta yürürlüğe girecek.

Resmi Gazete'de yayımlandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 8370 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar'ı Resmi Gazete'de duyurdu.

Buna göre, bu kararla birlikte, farklılaştırılmış akaryakıtlar için artık fiyat farkı uygulanamayacak.

Kararın Ek-1'inde bulunan Farklılaştırılmış Akaryakıt Bilgi Formu'nda yer alan "DKA (Diğer Kodlu Akaryakıt) olarak kullanılacak mı? (3) : Evet/Hayır" ibaresi ile aynı Formun altında bulunan "(3) Kuruma 'Diğer' olarak bildirimi yapılan ve fiyat farkı uygulanan akaryakıt olarak satılıp satılmayacağına ilişkin bilgi" ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

Tek fiyat uygulaması

Kararın Ek-2'sindeki Farklılaştırılmış Ürün Bilgilendirme Metni'nde bulunan "Fiyat farkı uygulanan akaryakıt, sadece tüketicinin talebi doğrultusunda ikmal edilebilir." ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.

Hastanelerdeki Tıbbi Sekreterlerin Görevleri Tam Olarak Nedir? Hastanelerdeki Tıbbi Sekreterlerin Görevleri Tam Olarak Nedir?

Bu karar, 15 Mayıs'ta yürürlüğe girecek.