Habertürk'ten Elif Yavuz'un aktardığı habere göre, olay akşam saatlerinde meydana geldi ve kadın acil tıp teknisyenlerinin kaldığı odaya yerleştirilen gizli kamera,  personel tarafından fark edildi.

Ambulans şoförü S.U., mesaisine başladıktan sonra kıyafet değiştirmek üzere girdiği odada fırsatçılık yaparak gizli kamera düzeneğini hazırladı. İddialara göre, duvarı delip kablolu gizli kamerayı kadın personelin yatakhanesine yerleştiren S.U., kamerayı tablet aracılığıyla kontrol edebilecek şekilde bağladı.

Olay, ihbar sonrasında ortaya çıktı ve S.U. gözaltına alındı. Ancak, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. İhbarın ardından diğer personelle göreve giden S.U., görev dönüşü acil tıp teknisyenlerinin kıyafet değiştirmek için kullandığı odaya yerleştirdi.

Bir kadın durumu fark etti

Kadınlardan biri odada küçük bir ışığın yanıp söndüğünü fark etti. Işıktan şüphelenen kadın biraz daha yaklaşınca gizli kamera olduğunu gördü. Duvarın diğer tarafına geçen kadın hurcun altına gizlenmiş şekilde bir tablet buldu.

Kamu Kurumlarında ‘Neden-Nasıl’ Tasarruf Çalışması Başlatıldı: Hedef 100 Milyar TL Tasarruf Kamu Kurumlarında ‘Neden-Nasıl’ Tasarruf Çalışması Başlatıldı: Hedef 100 Milyar TL Tasarruf

Serbest bırakıldı

Durumu anlayan kadın polis ekiplerine haber verdi. Ekiplerin yaptığı inceleme sonucu  ambulans şoförü tabletin ve kameranın kendisine ait olduğunu kabul etti.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan S.U. emniyetteki ifadesinde tabletin bozuk olduğunu ve çalışıp çalışmadığını denemek için duvarı deldiğini söyledi.

S.U. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Hakkında soruşturma başlatılan ambulans şoförünün açığa alındığı bilgisine ulaşıldı.

Bu utanç verici olayın ardından yetkililer soruşturma başlattı. 112 Acil Yardım istasyonundaki güvenlik önlemleri gözden geçirilirken, olayın etkileri hâlâ yankılanmaya devam ediyor.