Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin pazar akşamı Ordu Devlet Hastanesi Covit Acil Biriminde yaşanan olayda bir hastanın görevli kadın doktor ve erkek hemşireye yumrukla saldırarak darp ettiğini belirtti. Aynı hasta, kendisine müdahale eden polislere de saldırırken doktor ve hemşirenin iş göremezlik raporu aldığı öğrenildi.

Olaya tepki gösteren Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, “Gün geçmiyor ki sağlık çalışanlarımızın maruz kaldığı vahşet haberiyle uyanmayalım. Derhal bu vahşetin önlenmesi için gereken yapılmalıdır. Darp edilen arkadaşlarımıza Türk Sağlık Sen olarak hukuksal gerekli destek verilecek ve olayın takipçisi olacağız.” dedi.

"VAHŞETE KARŞI YASAL DÜZENLEME YAPILMALI"

Türkiye'nin her yerinden şiddet başta olmak üzere sağlıkta yaşanan sorunların ülke gündemine geldiğini ancak Sağlık Bakanlığı’nın çare bulmak yerine seyirci kaldığını savunan Başkan Zengin, “Sağlıkta canımızı yakan, kahraman sağlık çalışanlarımızı mağdur eden onlarca sorun varken sanki bunlar yetmezmiş gibi canını dişine takarak covitle mücadele eden sağlık personelimiz şiddete maruz kalıyor. Vahşet nedeniyle sağlıkçılarımız can veriyor. Sağlıkta bu vahşetin son bulması için daha fazla zaman kaybetmeden çok ivedilikle etkin biçimde yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Herkesi bu çağrımıza destek vermeye, çözüm için harekete geçmeye çağırıyoruz. Sağlıkta yaşanan sorunlara göz yummayın, harekete geçin, çözüm üretin!" şeklinde konuştu.