Yüksek enflasyon nedeniyle konut satış fiyatlarının yanı sıra kiralarda yaşanan fahiş yükselişler Kamu Çalışanlarının geçim sıkıntısına düşürmeye başladı. 
“Büyük kentlere görev yapan  memurlar çok büyük sıkıntı yaşıyor. Çünkü ev kiraları geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 300-400 oranında yükseldi ve devlet memurları büyükşehirlere tayinlerinin  cikmasini istemiyor.Çünkü en düşük kira büyük kentlerde 7-8 bin liradan başlıyor ve memurların maaşları kiraya yetmiyor. 

Memurlar büyük kentlerden taşraya tayin istemeye başladıklarını belirten Başkan ZENGİN, Memurların halinin perişan olduğunu söyledi. " Aileri  ile birlikte büyük kentlerde yaşayan kamu çalışanları maaşlarının üçte ikisi kiraya gidiyor. Lojman yok, barınacak ev yok. En kötü koşullarda yaşasalar bile maaşlarının büyük kısmını kiraya yatırmak zorunda kalıyorlar. 

O nedenle  memurların maaşlarına kira yardımı yapılması noktasında destek verilmesi gerektiğini belirten Başkan ZENGİN, Memurların özellik Büyükşehirlerde başta İstanbul,  Antalya’da, İzmir’de, Ankara’da,  gerçekten sıkıntı içerisinde olduklarını ve enaz 2000 TL  kamu çalışanlarına maddi destek için kira yardımı yapılmasını elzem olduğunu söyledi.

“Memura lojman ya da Kira Yardımı yapılmalı”

Türk Sağlık-Sen ordu Şube Başkanı Fatih Galender ZENGİN, Enflasyon nedeniyle büyük illerde   görev yapan kamu görevlilerinin maddi sıkıntı yaşadığına dikkat çekti. Baskan 
ZENGIN , tüm kamu çalışanlarına lojman ve kira yardımı yapılması gerektiğini söyledi.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan memurlar son bir yılda ülkemiz ekonomisinde yaşanan dalgalanma nedeniyle büyük zorluklar yaşamaktadır. Bir yandan yetkili ve etkisiz sendikanın vurdum duymazligi ve Toplu sözleşme masasında % 3 ,%3.5 lira  imza atarak kamu çalışanlarının maaşlarını asgari ücret seviyesine dusurmuslerdir.

Özellikle büyükşehirlerde Taşraya Tayin taleplerinin artması, Üyelerimizden gelen yoğun talep üzerine  kira yardimi verilmesi veya lojman yardımı yapilmasi konunun çözümü için  Türk sağlık sendikasi olarak gerekli çalışmaları başlatıyoruz.

Memurların aldığı ücretler sadece gıdaya yetmektedir. 

Memurların maas ücretlerinin  asgari ucretin altına düşmüşken ve memur ev kirasını bile ödeyemez hale gelmişken, bir çok şehirde ev kiraları memur maaşının üzerine çıkmışken neden memurlar için kira yardımı konuşulmaz, üzerinde çalışma yapılmaz.

Toplam memur sayısının yüzde 10’u kadar bile olmayan lojmanların memurun barınma sorununu çözmekten çok uzaktır. Lojman sayısı artırılmalıdır. 

Tüm memurların son bir yılda düştüğü ekonomik dar boğazdan en azından barınma kısmında sorunun çözümü için ya tüm memurlara lojman tahsisinin sağlanması, ya da memurların ödedikleri kiralara  en az 2000 Tl. Katki yaparak  kiraların bir kısmının  devlet tarafından karşılanmasının sağlanmalıdır. 

Burudan bir kez daha kamu çalışanı arkadaşlarımıza sesleniyoruz. memuru temsil etmekten uzak olan yetkili ve etkisuz sendikadan istifa edip, memuru tam anlamıyla temsil eden  Türkiye Kamu-Sen ',Türk Sağlık-Sen'e üye olmaya Toplu sözleşme masasına bizleri oturtmalari gerekmektedir. 

​Büyükşehirler  konut kiraları ortalama 7.000 TL'ye kadar yükselmiştir. Bu şartlar altında memurlarımızın bu şehirlerde yaşaması imkansızdır. Hükümetimiz  yüksek kira artışları ile ilgili bir önlem almaz ise yakın gelecekte bu şehirlerimizde çalışacak memur bulamayacağız.

Bu sebeple Türkiye Kamu-Sen, Türk sağlık-sen olarak, Maaşları 10 Bin TL'nin altında kalan memurlarımız ve kamu görevlilerimiz için ayrı bir düzenleme yapılmasını ve büyükşehirler  yaşayan memurlarımız başta olmak üzere tüm memurlarımıza kira yardımı verilmesini talep ediyoruz.