AK Parti Milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan kanun teklifiyle sendikalara %2 barajı getiriliyor.

Üye sayısı % 2’nin altında kalan sendikaların üyelerine toplu sözleşme ikramiyesinin verilmesiyle yaklaşık 189 memur sendikası kapanma ile karşı karşıya.

Sendikal hayatı güçlendireceği ileri sürülen kanun düzenlemesi sonrası sendikalar sosyal medyadan düzenlemeye itiraz ettiler.

Kanunun Cumhur İttifakı’nın desteğiyle Meclisten çıkacağına kesin gözüyle bakılırken halihazırda faaliyet yürüten 232 memur sendikasından 189’nun kapanma ile karşı karşıya olması nedeniyle sendikalar twitter’da hastag çalışması yaptı.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler kolunda faaliyet yürüten sağlık sendikalarından ise sadece 4-5 sendikanın %2 barajının üstünde olduğu yaklaşık 52 sendikanın barajın altında kalacağı iddia edildi.

Kamu görevlisi sayısı açısından en büyük hizmet kollarından olan sağlık hizmet kolunda Sağlık Sen, Türk Sağlık Sen, SES ve Hekim Birliği Sendikalarının % 2 barajını geçtiği, geri kalan tüm sağlık sendikalarının kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu dile getirildi.

Diğer taraftan Twitter’da yürüttükleri çalışmalarıyla sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getiren 39 SAĞLIK BRANŞI hesabından yapılan açıklamada, sağlık çalışanlarının hakları için bir kere birleşmeyip, tag açmayan, taga verecek paramız yok, twitter’da hak aranmaz diyen sendikaların ne hikmetse birleşerek para ile hastag satın alıp, Twitter’da haklarını aradıkları belirtildi.

Öte yandan söz konusu bu kanun teklifinin yasalaşması durumunda, hali hazırda faaliyette bulunan 232 Memur Sendikasından 189'u kapanmayla karşı karşıya kalacak.

Editör: Haber Merkezi