Tüm Acil Tıp Teknisyen ve Paramedik Derneği Ağrı İl Başkanı Yılmaz Erdoğan yaptığı açıklamada; ilimizde 2014 yılında ambulans ile hasta kurtarmaya giderken görev şehidi olan ATT Nazan Erdoğan ve ATT Sema Kurt’un isimlerinin Eleşkirt Devlet Hastanesi ve Eleşkirt 112 İstasyonuna verilmesi ile ilgili görüşüldü. İl Sağlık Müdürünü Dr.Ufuk KURNAZ’ın  Dernek Başkanı Erdoğan’ın görev şehidi olan ATT Nazan Erdoğan ve ATT Sema Kurt’un 112 İstasyonlara isimlerinin verilmesi konusundaki talebiyle ilgili önceden aldığı not aldığını ve konuya karşı hassas olduğuna şahit olduğunu söyledi. 

Ağrı’da görev yapan 112 Çalışanlarının durumu  ve Ambulans kazalarının önlenmesi ile ilgili sohbet etme imkanı bulan Erdoğan, Sağlık Müdürü Kurnaz’ı ilerleyen günlerde TAPDER Dernek  Yönetimi ile de ziyaret edeceğini aktardı. 

Tüm Acil Tıp Teknisyen ve Paramedik Derneği Ağrı İl Başkanı Yılmaz Erdoğan, görüşmede göstermiş olduğu ilgi ve alakasından dolayı Ağrı İl Sağlık Müdürü Dr. Ufuk Kurnaz’a teşekkür etti.

2014'DE GÖREV ŞEHİDİ OLDULAR

26 Şubat 2014 tarihinde, Halis Aslan yönetimindeki 04 AC 952 plakalı ambulans’ın Aslangazi Köyü yakında şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrilen ambulansta Acil Tıp Teknisyeni Nazan ERDOĞAN olay yerinde görev şehidi olurken, ATT Sema Kurt ise kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde 7 Mart 2014 gecesi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Editör: Haber Merkezi