Dünyayı saran salgın pandemisi, ekonomik krizler, krizleri fırsata çeviren bir kesim derken Cumhuriyetimizin 100. Yılına giriyoruz. Geçen sürede yapılan pansuman tedbirler, asıl yaraya müdahale edilememiş olması, pansuman tedbirler sebebiyle yara kabuk bağlamada asıl müdahale gecikmiştir.

Asıl müdahale tek kalemde mesai karşılığı olan ücretin totalde hâk ediş karşılığı kadar olması, üzerine çalışma barışını bozmayan eklentilerin olmasıdır. Sağlık çalışanları yüzyıla girerken bir ümitsizlik içerisinde, sebebi; koskoca pandemide görmezden gelindi, 2023'te de göreceklerini zannetmiyoruz ümitsizliğidir.

2023 her alanda sağlık çalışanlarının yılı olmalıdır. Kiraların, gıdaların, giyimin fahiş rakamlara ulaşması ile ekmeğin elde edildiği emeğin de reel artırılması gerekmektedir.

Bürokrasi yapılanma sürecine girmeli, çalışanların yararına mesai sarfedecek idarecilerin yeni yüzyıla yön vermesi beklentileri karşılanmalıdır.

Tek kalemde dolgun ücret, mesai fazlası nöbetlerin karşılığı tastamam verilmesi, riskleri yeniden gözden geçirilmesi ve teşviklerin yeni yeniden artırımı, düzenlemelerinin yapılması, kısacası 2023 vizyonuna yakışır düzenlemeler bekliyoruz.

İsmail Yılmaz
Sağlık Sen Rize Şubesi