Konuya ilişkin olarak bir basın açıklaması yapan Köksal şu ifadelere yer verdi:

"Maalesef kar yağışlı bir sabaha facia kırmızısı bir haberle uyandık. İzmir Torbalı’da Beyaz Kod mağduru bir hekimin eşi ve Beyaz Kod bildirimine imkan tanıdığı için ilçe sağlık müdürümüz hunharca katledildi. 

Bugün de bir kez daha anladık ki yalnızca sağlık çalışanları değil eşleri, aileleri ve arkadaşları dahi tehlike altında. Bu yüzden sağlık çalışanları yalnızca devlet memuru değil aynı  zamanda sağlık fedakarı.  

"BEYAZ KOD HAKKIYLA BİLE MAĞDUR EDİLİYORLAR"

Sağlık Fedakarları sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalırken kullandıkları Beyaz Kod hakkıyla bile mağdur edilebiliyor maalesef. Hatta sağlık fedakarları zaman içinde Beyaz Kod sonucu kimsenin ceza almadığını, yapanın yanına kar kaldığını zaman içinde öğrenmiş ve mümkün olduğunca Beyaz Kod için sabırlı olmaya ve kullanmamaya meyil etmişse de Beyaz Kod neticesinde de maalesef çoğu zaman sanki sokakta sıradan bir şahsi tartışma yaşamış gibi yalnız kalmıştır. 

Beyaz Kod bir iş kazasıdır. İş verenimiz Sağlık Bakanlığımız hiç bir sağlık fedakarının başına gelen bu kazadan sonra hiç bir sağlık fedakarını hukuki ve manevi olarak yalnız bırakmamalıdır. Bakanlık düzeyinde yapılan olumlu girişimler maalesef taşrada tam olarak hayata geçirilemiyor. Her sağlık çalışanı için bir kolluk kuvveti görevlisi görevlendirilemez. Caydırıcı ve kesin cezai yaptırımlar ile sağlık fedakarlarını güvence altına alacak adalet entegrasyonu sağlanmadıkça her Beyaz Kod için yüreğimiz ağzımızda bekleyeceğiz. 

"ARTIK YETER DEMENİN ZAMANI GELDİ"

Sağlıkta artık bu şiddeti sona erdirmek için istatistik tutmak yerine; artık yeter demenin zamanı geçiyor. 

Bakanlık yöneticilerimizden mülki idare amirlerimize kadar hep beraber elele vererek akan kanı durdurmalı; sağlık fedakarlarının ve artık ailelerine kadar uzanan can güvenliği problemi ivedilikle ortadan kaldırılmalıdır. 

Herkes kınayacak olayı ve ağlayan sadece doktor beyin yakınları olacak .Ne yazık ki siyasiler yine kafayı kuma gömecek .

Hayatını kaybeden sağlık fedakarı ilçe sağlık müdürümüz ve eşi Beyaz Kod mağduru olduğu için hayatını kaybeden sağlık fedakarımızın eşine Allah’tan rahmet diliyor; ailelerine ve sağlık çalışanlarımıza sabırlar diliyorum. Cani katilin yakalanması esnasında yaralanan sağlık fedakarlarının kader arkadaşı emniyet mensuplarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum."