Memur-Sen teşkilat buluşmasında üyelere hitaben konuşan Genel Başkan Yalçın, 4688 sayılı memur toplu sözleşme kanuna göndermede bulunarak kamu görevlileri için büyük dezavantajlar barındırdığını belirterek mutlaka değişmesi gerektiğini ifade etti. 

"İŞÇİ GERÇEKLEŞEN ENFASYON ÜZERİNDEN MASAYA OTURUYOR MEMUR İSE.."

Yalçın, işçilerle kıyaslandığında kamu görevlileri ile yapılan 4688 sayılı kanununun getirdiği toplu sözleşmenin yapısal anlamda büyük dezavantajlar barındırdığına vurgu yaparak, " Toplu sözleşmenin kısa süreye hapsedilmesi gerçekleştirilen görüşme programını niteliksiz hale getiriyor. Hakemin değerlendirme süreci dahil olmak üzere 1 ay gibi bir süreyi biz kesinlikle yetersiz buluyoruz ve bu sürenin en az 2 ay olması gerektiğini savunuyoruz. İşçi sözleşmeleri ile kıyaslandığında biz öngörülen enflasyon rakamları üzerinden masaya oturuyoruz. İşçiler ise gerçekleşen enflasyonu görerek masaya geliyorlar. Bu durum da biz kamu görevlileri için büyük bir dezavantaj oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

"4688 SAYILI KANUN İÇİN KONGRE DÜZENLİYORUZ"

"Gerek masadaki dağılım, gerek süre, gerekse işleyiş bakımından yetersiz kalan 4688 sayılı kanunun mutlaka değişmesi gerek" diyen Yalçın, Memur-Sen'in tüm örgütlü gücüyle çalışmalarını sürdüreceğinin altını çizerek, "Bu bağlamda 4-5 Nisan'da Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile birlikte 4688'e ilişkin kongre düzenliyor, değişim taleplerimizi disipline ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

3600 EK GÖSTERGE 3. TOPLANTI 10 MAYIS'TA

Ek göstergelere ilişkin düzenlemenin genel idari hizmetler, ek göstergesiz memurlar, avukatlar, teknik hizmetler sınıfı dahil bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde düzenlenmesi ve emekli aylığı ile ikramiyelerin artırılmasını sağlamaktır" ifadelerini kullanan Genel Başkan Yalçın, 10 Mayıs tarihine kadar Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın teknik ekiplerinin belirli periyotlarla bakanlıkla görüşeceklerini söyleyen Ali Yalçın, gerçekleştirilen görüşmelerde sahanın beklentilerini bakanlık ile paylaşacaklarına vurgu yaptı. Programda konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi İsmail Bayrakdar da 6. Dönem Toplu Sözleşme ile karara bağlanan 3600 ek gösterge konusunu oldukça önemsediklerini belirterek, kapsam bakımından genişletirmiş bir ek gösterge sistematiğinin tüm kamu görevlilerini memnun edeceğini dile getirdi.

Sorunları Örgütlü Gücümüzle Çözüyoruz

3600 ek gösterge konusu için bakanlıkla bir çalışma başlattık. Bu bağlamda artık sözleşmeli personel konusunun da çözüme kavuşması gerek. Sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır. Tüm sorunların bir anda çözülemeyeceğini biliyoruz ama bir an önce çözülsün diye mücadelemizi hız kesmeden kararlılıkla sürdürüyoruz. Mücadele ettiğimiz tüm sorunları çözemeyebiliriz ama çözdüğümüz tüm sorunlar mücadele ettiklerimizdi diyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi