Sağlık Sen’in kurucu başkanı olan Mehmet Akif İnan’ın mezarının başında yaptığı basın açıklamasında birbirinden iddialı açıklamalarda bulundu. Sağlık Sen tarihinde bir ilkin yaşandığını ve seçimde delegelerin oyları ile başkan olan bir kişinin Genel Merkezin talimatı ile görevden alındığını ifade etti. Yabir, açıklamasında seçimden bu güne kadar olan süreci ve gelinen noktadaki görevden alınma şekli ile ilgili iddialı demeçler verdi.

“Mahmut Kaçar hazmedemedi!”

 Sizlerin de bildiği gibi bundan yaklaşık iki sene önce Şanlıurfa'da Sağlık-Sen şube seçimimizi gerçekleştirdik. O dönem kamuoyuna da yansıyan bugünün bankacısı, eskinin Genel Başkanı Sayın Mahmut Kaçar'ın seçimlere doğrudan müdahale etme çabası olmuştu. Ancak seçimi kazanmak bize nasip oldu. Fakat ne hikmetse bu durumu en çok da Sayın Mahmut Kaçar hazmedemedi. Anladığımız kadarıyla Sayın Kaçar, bu demokratik seçimin tepeden inme bir yöntemle ve tam iki sene sonra antidemokratik bir şekilde rövanşını almaya çalışıyor.

“Seçimle geldim, onur kırıcı bir şekilde görevden alındım”

Sağlık Sen tarihinde bir ilk yaşanıyor. Seçimle geldiğim görev, delegelerin tevdi ettiği yetki hiçe sayılıyor. Şubemize resmen darbe yapılıyor. Sağlık-Sen Şanlıurfa şube başkanı olarak geçen hafta haksız, hukuksuz ve onur kırıcı bir şekilde Sağlık-Sen Genel Merkezi tebliği ile görevden alındım. Seninle çalışmak istemiyoruz denilerek önce istifa etmem istendi, teşkilatımızın karşı çıkması sonrası da; Çok çirkin ve dayanaksız bir şekilde, mesnetsiz ithamlarla görevden alındım. Hemen, peşinden söylüyorum. Çamur at izi kalsın mantığıyla ortaya atılan iddiaların tamamı maksatlıdır. Hukuki yollara sonuna kadar başvuracak, mahkeme mahkeme dolaşacak ve seçimle geldiğim koltuğa mahkeme kararıyla geri döneceğim inşallah. Çünkü ben hiçbir suç işlemedim. Yüz kızartıcı hiçbir meselem yok. Alnım açık, başım dik elhamdülillah. Sendikamızın maddi-manevi her türlü değerine sonuna kadar sahip çıktım, çıkmaya da devam edeceğim.

“Mahmut Kaçar’ın desteklediği ekibe karşı kazandım”

Birilerine göre suçluyum, çünkü Mahmut Kaçar'ın alenen desteklediği ekibe karşı seçim kazandım. Neler oluyor neler. Sayın Kaçar'ın arzu, istek, temenni ve direktiflerine uygun şekilde beni görevden alan Sağlık Sen Genel Başkanına Memur-Sen Konfederasyonumuzun kurucu genel başkanı merhum Mehmet Akif İnan'ın memleketi Şanlıurfa'dan, memleketimden seslenmek istiyorum:

:Sayın Durmuş, ben kılı kırk yararcasına şubemizin parasına puluna sahip çıktım, asla har vurup harman savurmadım. Buna rağmen benim evime ekmek götürdüğüm maaşıma el koydunuz.

Ne yaparsanız yapın bizleri yıldıramayacaksınız.

Sendikamızın üye aidatlarından gelen gelirine el koydunuz. Sağlık çalışanları Covid 19 pandemisinde ek ödeme, kadro, Seyyanen zam gibi sorunlara çözüm beklerken, siz gündem değiştirmek için eleştirel tavrı ve sırf genel başkanlık seçimlerinde size destek vermediği dolayısıyla bir şube başkanınızı ve yönetim kurulunu tepelemeye mi çalışıyorsunuz? Benimle birlikte bir yardımcıma da aynı mesnetsiz gerekçelerle yöneticilikten süresiz uzaklaştırma cezası verildi. Pandemi sürecinde seyahat kısıtlaması varken ve kanun gereği yazılı savunma hakkı gasp edilen diğer 5 yönetim kurulu üyelerimize sırf Ankara'ya gidemedikleri için disiplin cezası verildi. Yetmedi şimdi de şube denetleme kurulu üyelerimize genel merkez disiplin kurulunca soruşturma açıldı. Fakat yanılıyorsunuz!

Ne yaparsanız yapın bizleri yıldıramayacaksınız. Benim hesabını veremeyeceğim tek bir kuruşum yoktur. Siz bizimle uğraşmayı bırakın artık. Artık bizim sizin adınıza hesap veremediğimiz konularda çıkın, kendi hesabınızı kendiniz verin.  Hesap deyince, hesap yapmayı iyi bilen bankacı Sayın Mahmut Kaçar, siz de lütfen bankanızla ilgileniniz. Bankanızdaki faiz oranları ile ilgileniniz. Repo ile kredilerle ilgileniniz. Lütfen sizler Türkiye'nin bu zor günlerinde sizden beklenen finansal işlere kafa yorunuz. Bakın sizin haricinizde Sağlık-Sen'in iki eski Genel Başkanı daha var. Bakın onlar nasıl ki kendiişlerinde güçlerin delerse siz de gidin kendi işinize gücünüze bakın.

“Kaçar, kaçak dövüşmeyi bırak karşıma çık”

İllaki oyun oynamak istiyorsanız, Sayın Mahmut kaçar, size hodri meydan. Eğer sendikacılığa eski günlerdeki gibi o kadar hevesiniz varsa, kapalı kapılar ardından nüfuzunuzu kullanma gibi kaçak dövüşleri bırakın gelin çıkın karşıma. Önce memuriyete dönün, sendikamıza üye olun ve Şanlıurfa Sağlık-Sen şube başkanlığı için yarışalım. Ve ben boyunuzun ölçüsünü size seçimde vereyim.

“Temsil ettiği siyasi iradenin hukukuna kast etmiştir”

Sağlık Sen Şanlıurfa Şubesi olarak ifade etmek istiyoruz ki bizler hak, emek ve alın teri mücadelemizde zulme rıza göstermeyeceğiz diyerek, başta sağlık çalışanlarının olmak üzere Ülkemizin, milletimizin ve ümmetin derdiyle dertlenirken; Sağlık Sen Şanlıurfa Şubesine reva görülen uygulamalar, emek ve hak mücadelesi veren bir sendikaya, hele de bugün mezarı başında bulunduğumuz ve "Gel kurut bu çağın kargaşasını/ seninle beklenen şimdi şafaktır" dizelerinin sahibi Merhum Genel Başkanımızın kurucusu olduğu Memur Sen ailesine ve Sağlık Sen'e şeklen de muhtevasıyla da yakışmamıştır.   Bugün Şahsıma ve yönetim kurulumuza yapılan bu zulüm, sendikamız içindeki en büyük tehdit unsuru olan mezkûr şahsın sergilediği tavır, özelde Şanlıurfa'daki sağlık emekçisi kardeşlerimin iradesine ve demokratik tercihlerine,  genelde ise tüm sağlık camiasına ve daha da ötesi kendisinin de halen görev aldığı ve temsil ettiği siyasi iradenin hukukuna kast edişinin açıkça bir göstergesidir.

“Liyakatsiz ve vasıfsız bir yönetim anlayışı da bizi bu açıklamayı yapmaya mecbur etmiştir”

Gelinen noktada kurucu değerlerinden uzaklaşmış, sadece kamera önlerinde ve toplantılarda namus ve şeref kelimelerinin anlamını hatırlayan, mobbing ve zulmü kendisine vazife edinmiş liyakatsiz ve vasıfsız bir yönetim anlayışı da bizi bu açıklamayı yapmaya mecbur etmiştir. Şubelere müdahale edilmeyeceği yönünde tüm teşkilatın önünde söz veren Sayın Durmuş, bundan bir kaç ay önce de "Döner Sermaye Yönetmeliği Değişmezse Bu Genel Başkan Gider, Yönetmeliği Değiştirecek Adam Gibi Bir Genel Başkan Gelir!" demişti. Şubelere müdahale ediliyor, döner sermaye yönetmeliği ise değişmedi. O halde size düşen gereğini yapmanızdır. Kara bir bulut gibi teşkilatımızı kuşatan mezalimin sistematik olarak gerçekleştirme niyetinde olduğu, Sağlık Sen'i tek elden yönetme arzusuna ve yapılan yanlış uygulamaların meşrulaştırılmasına sessiz kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Mazlumların çığlıklarına kulak tıkayan bütün taraflar, seçilmiş bir başkanı yok ederek var olacağını zannedenler büyük bir yanılgı ve gaflet içerisindedir.  Şanlıurfa'da olan biten her şey ilgililere birçok kez usulü dairesinde aktarılmış ve durumun vahameti bütün ayrıntılarıyla anlatılmıştır. Bu doğrultuda başta Memur Sen Genel Merkezine ve sosyal taraflara büyük bir görev düşmektedir. Haksız ve hukuksuz yöntemlerle operasyonların çekildiği bir uygulama görmezden gelinmemelidir. 

“Bankanızın üyesine sahip çıkın!”

Buradan banka yönetimine de sesleniyorum! Bankanızın yönetim kurulu üyesine sahip çıkarak, söz konusu şahsın sizlerin ilgi alanı dışındaki konularda maksadını aşan rol çalma çabalarına müsaade etmeyin. Eski genel başkanın sendikamızla ilgili resmi bir hüviyeti ve hatta bir sendika üyeliği bile söz konusu değildir.

Kaynak: Urfa Damga

Editör: Haber Merkezi