Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik yaptığı konuşmada kullandığı ayrıştırıcı dil nedeniyle hemşirelerin büyük tepkisini çeken Bakan Koca’ya bir tepki de Sağlık Sen Şube Başkanı Abdulkadir Yabir’den geldi.

Sağlık Bakanlığının son dönemde çalışanlar arasında hem sözel hem de uygulamalarında çalışma barışını bozan açıklamalarının ve uygulamaların yaygınlaştığına dikkat çeken Yabir, Bakan Koca’nın son açıklamasının hekim dışı sağlık çalışanları arasında büyük bir tepkiye neden olduğunu belirterek sağlık çalışanlarının bu tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdiğini aktardı.


Bakan Koca’dan Yeni Açıklama: Hekim Hemşire İşini, Hemşire de Hekim İşini Yapıyor!


Sağlık Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Yabir Açıklamasında Şunları Kaydetti:

“Sağlık Bakanlığının son olarak yayınladığı teşvik uygulaması bardağı taşıran son damla oldu. Son uygulama ile hekimlere kısmi iyileştirme yapılırken diğer sağlık çalışanları adeta hayal kırıklığına uğratıldı. Hiçbir sağlık çalışanı hekime verilen iyileştirmeye karşı değildir, öncelikle bunun bilinmesini isterim. Hatta daha fazla verilmesini talep ediyorum. Ama hekim dışı sağlık çalışanına da hak ettikleri iyileştirmenin yapılmasını da talep etmek adaletin gereğidir. Son dönemlerde bazı hekim sivil toplum kuruluşlarının yaptığı ayrıştırıcı dili maalesef tüm sağlık çalışanlarının bakanlığı olması gereken Sağlık Bakanlığı da hem sözel hem de uygulamalarında yapmaya başladı. Biz ilk günden diyoruz ki sağlık işi ekip işidir. Bu ekibin ahengini bozacak tüm eylemlerden bir an önce vazgeçilmelidir.”

Abdulkadir Yabir, sağlık çalışanlarının hak etikleri özlük ve mali hakların eksiksiz olarak acilen verilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bakanlığın son yayınladığı teşvik yönetmenliğinde yer alan sağlık çalışanlarının teşvik kat sayıları artırılmalıdır. Aile hekimi ve aile sağlık çalışanlarının sorunları acilen çözümünü bakanlıktan bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi