Çanakkale’mizde pandemi süresinde özveriyle çalışan ailelerinin yanlarına dahi gitmeyerek her türlü fedakarlıktan kaçınmayan sağlık çalışanlarımızı sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Bizler pandemi süresince en ön safhada savaşan 4-D kadrosunda çalışan işçiler olarak memurlara verilen ek ödeme tarafımıza verilmemesi yeterince hayal kırıklığına uğratmıştır. Bizleri ötekileştirmiş ayrımcılığa sebebiyet vermiştir ve iş barışını zedelemiştir.

Birde bunların üzerine 28.03.2020 tarihinde 3/0 karar no ile Çanakkale İl Umumi HıfzısıhhaKurul Kararı’ndaHalk Sağlığı kapsamında Covid-19 salgını ülkemizde etkisi bitene kadar ilimizde bazı kararlar alınmıştır. Bu alınan kararların arasında sürekli işçi kadrosunda çalışan personelin hasta ve hastane ile temasını en aza indirgemek amacıyla talep eden personele 24 saat üzerinden çalışmasına izin verilmesi planlanmıştır.


*Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı

Fakat bu uygulama sadece ve sadece 112 istasyonlarında uygulatılmaktadır. Bunun sebebi nedir? İl ve ilçe devlet hastanelerinde kararın dışında bırakılmamasına rağmen neden hala 24 saatlik vardiya sistemine geçilmiyor? Bu uygulama İl Sağlık Müdürünün insiyatifindemidir? Eğer İl Sağlık Müdürü insiyatifindeyse il ve ilçelerde çalışan işçiler bu riski taşımamaktamıdır? Bunun vebalini alabilcekmisiniz Sayın Müdür?

Valilik kararı ile alınan kararlar Çanakkale İl Sağlık Müdürü tarafından açık ve net bir şekilde uygulanmamaktadır gereğinin bir an önce yapılmasını ve sürecin titizlikle takibinin yapılacağını buradan tüm kamuoyuna bildirmek isterim.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası
Çanakkale İl Başkanı
Seçkin YÖRÜK