Türkiye Kamu Sen, Yardımcı Hizmetler Sınıfına Yönelik Sorunları Sınırladı
Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 5 başlık halinde yardımcı hizmetler sınıfına yönelik sendikalarının taleplerini sıraladı.

Önder Kahveci kamuda görev yapan ve Yardımcı Hizmetler Sınıfına tabi olan memurlarla ilgili 657 sayılı kanuna göre çalıştırıldıkları halde aynı kanun hükümlerine göre çalışan diğer memurlara oranla büyük bir ayrımcılığa maruz bırakıldıklarını belirtti.
YHS’nin öğrenim durumlarıyla eş değer derecelere yükselmelerinin mümkün olmadığının altını çizen Kahveci, yer değiştirme konusunda da büyük belirsizlikler ve sorunların yaşandığını, ailelerin parçalandığını, dolayısıyla yardımcı hizmetler sınıfındaki memurlara üvey evlat muamelesi yapıldığını söyledi.
Kahveci açıklamalarını şöyle sürdürdü:
Yardımcı Hizmetler Sınıfında yer alan personelin gerek mali haklarının gerekse özlük haklarının eşitlik ilkesi çerçevesinde düzenlenmesi gerekmektedir. Yardımcı hizmetlilerin sorunları kamu personel rejiminin kanayan yarasıdır. Bu mağduriyet mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır.
Kamuda çalışma barışı, adalet,hakkaniyet, yardımcı hizmetlilerin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına alınmasıyla sağlanacaktır. Kırmızı çizgimiz olarak ilan ettiğimiz hususlardan bir tanesi de yardımcı hizmetle sınıfında çalışan 110 bin meslektaşımızın GİH sınıfına geçirilmesidir.
Mali hakları kısıtlanmış, özlük hakları kırpılmış, her türlü haktan mahrum bırakılmış yardımcı hizmetliler GİH kadrosuna geçirilmelidir.

Önce yıllardır her konuda mağdur edilen,Genişletilirken Unutulan GİH ve TEKNİK HİZ. Sınıfı Çalışanlarının 3600 Ek Göstergede yararlanmasını sağlasaydınız. LİSANS Mezunu GİH ve TEKNİK HİZ.Sınıfı Çalışanlarına 3600 Ek Gösterge verilmezken, ÖN LİSANS Mezunu Sağlık Çalışanlarına verildi. Kamu Çalışanlarının % 75’ ne Bütçe var, Kalan % 25’ ne Bütçe yok öyle mi? Aklımızla Dalga geçiliyor. Tüm Dünyada ve Ülkemizde de yaşanan COVİD19 Pandemisinde DİĞER Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Çalışan emsallerimiz İDARİ İZİNLİ SAYILIRKEN, Bizler 7/24 Görev başındaydık, İş olunca Sağlık Çalışanıyız, 3600 Ek Gösterge, Döner Sermaye ve Maaşa gelince GİH Çalışanıyız. Eğer Çalışma Barışı Bozulmasın istiyorsanız. ADALETİ, EŞİTLİĞİ sağlayacaksanız, 3600 Ek Göstergeden LİSANS MEZUNU Derecesi 1 / 4’ üne gelen Tüm Çalışanlara verilmesini sağlayarak yapabilirsiniz.