Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından ortaya atılan, "Toplu Sözleşme Masasına sadece yetkili sendika otursun" açıklaması hakkında Sabah Gazetesinin yerel muhabiri Hüseyin KARATAŞ'a değerlendirmelerde bulunarak, “Sorunların çözümü için bir adım atmayanlar, kendilerine koltuk bulmak için her türlü tezgahı yapıyorlar. Toplu Sözleşme Yasası, iş kolu bazlı olarak değiştirilsin. Çünkü bütün memurların sorunları aynı değildir” dedi. “Sendikacılık sadece yetki almakla değil, yetkiyi doğru kullanmakla olur” dedi.

SİYAH İLE BEYAZ KADAR FARK VAR 

Kazak, “2010 yılından beri yetkili konfederasyon olan Memur-Sen öncelikle memurların sorunlarını çözmesi gerekiyor. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Yasası 2001 yılında yürürlüğe girdi. 2002 yılından 2009 yılına kadar yetkili konfederasyon Türkiye Kamu-Sen’di. Türkiye Kamu-Sen’in aldığı enflasyon maaş zamları ile Memur-Sen’in aldığı enflasyon maaş zamları arasında siyah ile beyaz kadar fark vardır” ifadelerini kullandı. 

MEMURLARI AÇLIK VE YOKSULLUĞA MAHKUM ETTİLER

“Memur-Sen Konfederasyonu sayı olarak yetkili konfederasyon olabilir ancak yaptıkları mücadeleye bakıldığında memurları açlık ve yoksulluğa mahkum ettiler” diyen Kazak, “Memurların bu hale gelmesinin nedeni Memur-Sen’dir. Memurlar aleyhine yasalar çıktığında Türkiye Kamu Sen eylem yaparken, yetkili konfederasyon neredeydi? Sesleri çıkmıyordu. Batı ve Avrupa ülkelerinde vatandaşa düşen memur sayısı ile Türkiye’de ki sayı ve memurların aldığı maaşları karşılaştıralım ki arada ne kadar fark var herkes görsün” değerlendirmesinde bulundu. 

KAMUDA ÇALIŞANLAR "TÜKENMİŞLİK SENDROMU"YAŞIYOR

Kamuda çalışanların “Tükenmişlik Sendromu” yaşadıklarını vurgulayan Türkiye Kamu Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, konuşmasına şöyle devam etti: “Memur-Sen, memur zammında enflasyon farkı unutulan bir toplu sözleşmeye imza atmıştır. Memurlar yetkiyi böyle bir konfederasyona verirse ellerine geçen maaş ve sosyal haklar daha da geriye gidecektir. Memurlar, Türkiye Kamu Sen ile Memur-Sen’in kazanımlarına baksın, aradaki farkı görsünler.” 

3600 EK GÖSTERGE BÜTÜN MEMURLARA VERİLMELİ

Memurların emekli olduklarında aldıkları maaşın büyük oranda düştüğünü açıklayan Kazak, “Örneğin; hekimler emekli olduğunda maaşlarının yüzde 70’ini kaybederken, hekim dışı çalışanların ise unvanına göre yüzde 40 civarında kayıpları var. Bu yüzden çalışanlar emekli olmaya korkuyorlar. Çünkü emekli oldukların açlık sınırında yaşayacaklarını biliyorlar. Ayrıca şu anda kadar 3600 ek gösterge konusunda herhangi bir gelişme sağlanmadı. Eğer 3600 ek gösterge verilecekse, alt kademeden tutunda üst kademedeki memura kadar herkesi kapsamalı.”