Türk Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından teşkilat toplantılarının birincisinin yapıldığına dair basın açıklaması yapıldı.

Teşkilat toplantısına Genel Başkan Önder Kahveci’nin teşkilata sesleniş konuşmasıyla başlanırken Kıbrıs Türk Memur Sen yöneticileriyle Azerbaycan Sıhhiye İşçilerinin de toplantıda hazır bulunduğu öğrenildi.

Türk Sağlık Sen tarafından yapılan teşkilat toplantısıyla ilgili basın açıklaması şu şekilde:

Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden konukların katılımlarından dolayı teşekkür eden Genel Başkan Önder Kahveci, Karabağ zaferinin tüm Türk Dünyasının zaferi olduğunu belirterek Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman ve şartta Azerbaycan ve KKTC’nin yanında olduklarını ifade etti.

Kamu çalışanlarının sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Önder Kahveci, kamu çalışanlarının temel sorunlarına çare üretecek olan memur paketi önerilerinin hayata geçmesi gerektiğini kaydetti.

PROMOSYONA DİKKAT ÇEKİLDİ!

Ek zam, refah payı, Vergi dilimi, enflasyon farkının aylık verilmesi ve bayram ikramiyesi gibi ekonomik açıdan kamu çalışanlarına katkı verecek düzenlemelerin yapılması için mücadele ettiklerini belirtti. Ücretler konusundaki bir diğer mesele olan promosyonda da çalışanların beklentilerini karşılayacak makul anlaşmalar yapılması gerektiğini belirterek sendikamızın katıldığı bazı anlaşmalarda bunun sağlandığını ifade etti.

3600 EK GÖSTERGEDE TÜRK SAĞLIK SEN’İN ÖNERİLERİ DİKKATE ALINDI

3600 ek göstergede Türkiye Kamu-Sen’in hazırladığı taslak ve önerileri ile önemli bir mesafe kat edildiğini kaydeden Genel Başkanımız Önder Kahveci kapsam dışı bırakılan 1. dereceye gelen tüm kamu çalışanlarının da eklenmesi ile bu sorunun tamamen çözüleceğini ifade etti.

Sözleşmelilere kadro ile ilgili yasa tasarısını beklediklerini kaydeden Genel Başkan Önder Kahveci, kamuda farklı tüm istihdam modellerinde görev yapanlara kadro verilerek ucube modellerin sonlandırılmasını istediklerini kaydetti.

KAHVECİ: SAĞLIKÇILARI BÖLME ÇABALARINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgilide açıklamalarda bulunan Genel başkan Önder Kahveci, Sağlık camiasının biri bütün olduğunu ifade ederek, bölme ve ayrıştırma gibi girişimlerde bulunanlara asla fırsat vermeyeceklerini ifade etti.

TEK KALEM MAAŞ ISRARI!

Sağlık çalışanlarının ücretleri konusunda tek kalem maaşı ısrarla savunduklarını ve bunun sağlanması gerektiğini ifade eden Genel Başkan Önder Kahveci taban ve teşvik ödemelerinin sağlık çalışanları için çok düşük kaldığını GİH, TH ve YH sınıfında görevli çalışanların alamadığını belirtti. Bu ödemelerdeki sorunlarla ilgili Bakanlıkla görüşmeler yaptıklarını ve hukuk süreci başlatarak davada açtıklarını kaydetti.

Genel Başkan Önder Kahveci sağlıkta çalışanlarına şiddete çözüm konusu İstisnasız tutuklu yargılama, Sıfır toleranslı alan uygulaması ve şiddet uygulayanlara acil haller dışında paralı sağlık hizmeti sunulması gibi düzenlemelerin hayata geçmesi gerektiğini kaydetti.

Kamu ve Sağlık çalışanları için olduğu gibi millet ve memleket üzerine de kırmızı çizgileri olduğunu kaydeden Genel Başkan Önder Kahveci “ Biz devlet olmazsa, özgür bir vatanımız yoksa sendikacılığında hiçbir anlamı olmadığını ifade ediyoruz. Milli bir Kuruluş olarak Ülkemiz, bayrağımız, askerimiz ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kıymetlimizdir. Bunların karşısında olan herkesin karşısındayız “ dedi.

Konuşmasının sonunda teşkilat mensuplarımıza seslenen Genel Başkan Önder Kahveci Cumhuriyetin 100 yılında Türkiye Kamu-Sen’e Türk Sağlık-Sen’e yetki çok yakışacağını kaydederek tüm teşkilat mensuplarımıza yetki yolunda kolaylıklar ve başarılar diledi.

Genel Başkanının konuşmasının ardından Kıbrıs Türk Memur-Sen Genel Başkanı Akın Manga ve Azerbaycan Sıhhıye İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Cavid Mamadov birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler. Azerbaycan heyeti tarafından Genel Başkana Karabağ halısı takdim etti.

Selamlama konuşmalarını ardından Genel Başkan Yardımcısı Mücahit Gökhan Şahin tarafından Teşkilatlandırma çalışmaları başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumun tamamlanmasının ardından eğitimci Saadet Özçelik tarafından “ Kurumsal İletişim ve sendikal motivasyon” başlıklı bir eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Toplantımızın ikinci gününde Milli Mücadele ve kuruluş savaşının anlatıldığı ve destancı Cevdet Cantürk tarafından sunulan “ Şu Çılgın Türkler Destanı/ Müzikli Anlatı” adlı gösteri teşkilat mensuplarımız tarafından izlendi.

Müzikli anlatının ardından Genel Başkan Önder Kahveci toplantımızın kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.

Genel Başkan Kahveci kapanış konuşmasında " Mehmet Emin Resulzade diyor ki “ Bir Kere Yükselen Bayrak Bir Daha İnmez' Türk Sağlık-Sen bayrağını zirveye dikeceğiz. Her bir teşkilat mensubumuz bu yolda tüm gücüyle çalışacaktır. Sizlere inanıyor ve güveniyorum.” dedi