Vergi dilimlerinin güncellenmesi gerektiğini söyleyen Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Zengin, “ücretlerde uygulanan vergi dilimleri nedeniyle yılsonuna kadar çalışanların eline geçen ücret buharlaşmaktadır” diyerek tepki gösterdi.

Yıllardır enflasyon kadar maaş zammı alan memurların en büyük sorunlarından birisini de vergi yükü yüksekliği olduğuna dikkat çeken Zengin şu ifadeleri kullandı:

Tüm memur, emekli ve diğer çalışanları maaşlarından gelir vergisi oranında kesintiler peşin yapılmaktadır. Özellikle yılın ikinci yarısında alınan zammı zaten görememekteyiz. Yılın ikinci yarısında yoksullaşma ya karşı hem gelirde hem de vergi de adalet istiyoruz. Kamu çalışanlarının maruz kaldı bu vergi dilimi adaletsizliği ortadan kaldırılmalıdır. Az kazanan dan az, çok kazanandan çok vergi alınacak adil bir sistemin kurulması elzemdir.

Memurların ve sözleşmeli personelin; iş adamlarından, sanayiciden, yıllık kazanci milyonlarca lirayı bulan işletmeciden daha fazla gelir vergisi ödüyor. Bu adaletsizlik nedeniyle memur maaşlarına yapılan zamları vergi artışından dolayı yaşadıkları kayıpları bile karşılamamaktadır.

Kayıtlı çalışanlar yolunacak kaz gibi gören bu vergi politikası, gelir dağılımı geniş kitleler aleyhine bozulmasında büyük pay sahibi olmaktadır. Çünkü bu yolla ücretli, sabit gelirli kesimin satın alma gücü önemli ölçüde daralmaktadır.