Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin uzaktan bağlantı ile katıldığı çalıştay, çalışmalarını tamamladı.

Edinilen bilgiye göre tüm sorunların rahatlıkla konuşularak, mantıklı ve yapılabilir çözümler aranılan çalıştayda, sahada aktif olarak görev yapan sağlık meslek mensupları sorunlarını masaya yatırdı.

Tüm branşlardan sağlık çalışanlarının hazır bulunduğu çalıştayda, gruplar halinde sorunlar ve çözüm önerileri ele alınarak düzenlenen raporlarla yönetime sunuldu.

Çalıştayın 2. gününde ise her meslek meslek grubu kendi arasında bir araya getirilerek mesleki sorunları konuşarak çözümler aradı.

Önümüzdeki günlerde yönetime sunulan raporların birleştirilerek Sağlık Bakanlığı ve kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Türk Sağlık Sen çalışanların sorun ve taleplerinin belirlenmesi ve çözüm önerilerinin oluşturabilmesi için düzenlediği çalıştayın sonuç raporu bekleniyor.

Diğer taraftan Türk Sağlık Sen tarafından 24 - 27 Kasım tarihleri arasında Hekim Çalıştayı düzenlenmiş, 1-4 Aralık 2022 tarihleri arasında da sağlık meslek mensupları çalıştayı düzenlenmiş oldu.

Çalıştaya yaklaşık 150 sağlık personelinin katıldığı öğrenilirken, ortalama her ilden 2 sağlık meslek mensubu çalıştayda hazır bulundu.

Sağlık Meslek Mensuplarımız 9 ayrı komisyonda  Mali Haklar ve Ücretler ( Maaş, taban ve teşvik ödeme, nöbet ücretleri )  

İstihdam (Farklı istihdam modelleri, personel eksikliği, planlı istihdam, görev dışı çalıştırma, geçici görevlendirmeler)

Çalışma koşulları ve ortamı (Fiziki mekan, dinlenme alanları, tıbbi cihazlar, ulaşım)

Mesleki Problemler (Görev tanımları, meslek kanunları, Mesleki hizmet içi eğitim ve diğer sorunlar) 

Şiddet ve Mobbing (Cezalar, alınması gereken önlemler, eğitim çalışmaları )

Sosyal ve Özlük hakları (İzinler, kreş v.b haklar, görevde yükselme, aile, Giyim v.b yardımlar ) konuları ile ilgili kapsamlı bir çalışmalar hazırlayarak raporlarını oluşturdular. 

Çalıştayın ikinci gününde ise meslekler bazında toplantılar gerçekleştirildi.  Komisyon toplantılarının tamamlanmasının ardından komisyon başkanları hazırlanan raporları çalıştay katılımcılarına sundular.