Türk Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından 4924 sözleşmeli personellere yönelik Cuma günü çıkarılan genelgeyle ilgili değerlendirmeleri bulunuldu.

Sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

4924’lü Sözleşmeli Personel Genelgesi Revize Edilmeli Uzman tabip ve tabipler ile ilgili olarak yayınlanan 4924’lü sözleşmeli personel genelgesi ile kadroların dağılımı başta olmak üzere iş yükü, görev yeri ve branşı gibi bazı temel belirleyici unsurların göz ardı edilerek, yapılan düzenlemenin mevcut durumu daha da sorunlu bir hale dönüştürdüğü açıktır. Kadroların iptali ve yeni kadro tahsisinde yapılan değerlendirmelerin makul bir çizgiye çekilerek belirli ve kabul edilebilir kıstaslar çerçevesinde olması zorunludur.

Hali hazırda görev yapan doktorlarımızın sözleşmelilerinin iptali, bazı branşların kısmi dahili, ilçe veya merkeze göre kadro dağılımlarında tutarsızlıklar olması ve bu kadrolarda görev yapan ve yapmayan doktorlarımızın bu süreçte genel bir memnuniyetsizliğini ortaya çıkması, genelgenin yeniden değerlendirilmesi zorunluluğunu ortaya koymaktadır.

Sağlık Bakanlığı mutlaka ortaya konulan yapıcı eleştirileri de dikkate alarak yeniden bir değerlendirme yapmalıdır.

Editör: Haber Merkezi