“Zorunlu harcamalarda yaşanan artış hız kesmeden devam ederken, ekonomide yaşadığımız tablo maaşların ne kadar yetersiz kaldığını bir kez daha gözler önüne serdi.  Özellikle kış aylarında artan ısınma masrafları ve eğitim giderleri kamu çalışanlarının belini büktü. 2019 yılında resmi olarak eriyen maaşların telafisi sözde yetkili konfederasyonun umursamaz tavrı nedeniyle mümkün olmadı. 

Hal böyleyken, 2020 yılı için verilmesi öngörülen%4+4 zammın yetersiz kaldığı ortadadır. Şu anda TBMM’de bütçe görüşmeleri yapılıyor. Biz yaptığımız eylemle de bu bütçenin kamu çalışanlarının idam fermanı olduğunu ifade etmiştik. Türkiye Kamu-Sen AR-GE Merkezi’nin yapmış olduğu araştırma bu söylemimizi doğrular niteliktedir. 

Bu noktada, kamuda milyonların beklediği düzenlemeleri içeren “Memur Paketi” için ısrarlıyız. 3600 ek gösterge, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, yardımcı hizmetliler sınıfının sorunlarının çözülmesi, mülakatın kaldırılması, bütün ek ödemelerin emekli maaşında dikkate alınması gibi konular bu paket içerisinde değerlendirilerek kamu görevlilerinin nefes alınması sağlanmalıdır” dedi.