Türkiye Geneli tüm şube başkanları ve il temsilcilerini toplayan Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kuruluş değerlerinden taviz vermeden sendikal mücadele yürüttüklerini belirtti.

TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ REVİZE EDİLMELİ

Sağlık çalışanlarının gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Önder Kahveci “ Sağlık Bakanlığı ve Üniversite Hastanelerinde görev yapan tüm sağlık çalışanları için taban ve teşvik ödemeleri geldi. Eczacı, Psikolog, Diyetisyen, hemşire, ebe, sağlık memuru ve sağlık teknisyeni arkadaşlarımızın bu ödemeleri çok düşük kaldı. Genel İdari, teknik ve yardımcı hizmetler sınıfındaki arkadaşlarımız ise bu ödemelerden mahrum bırakıldı. Bu ödemelerde mutlaka revize olmalı, Biz ek ödeme yönetmeliklerinde çalışanlar aleyhine olan düzenlemeleri yargıya taşıdık. Talepler ile ilgilide görüşmeler yapıyor, çalışanlar adına ilgili yerlere iletiyoruz. Aile hekimliği ile ilgili düzenlemede de aynı süreci işletiyoruz. Çalışanların talepleri karşılanan kadar mücadelemiz devam edecek. Ücretlerle ilgili adaletsizlikleri, mağduriyetleri çözmenin zorlukları ortadan kaldırmanın yolu tek kalem ücret ödemesidir. Taban, tavan, destek, sabit gibi ödemeleri tek bir kalem altında verecek ve emekliliğe yansıtacak bir ücret politikasına ihtiyaç var” dedi.

3600 EK GÖSTERGE DE EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİ İÇİN MÜCADELE

3600 Ek Göstergede Türkiye Kamu-Sen’in çalışmaları, önerileri ve hazırladığı taslağı ile önemli bir mesafe kaydedildiğini belirten Genel Başkan Önder Kahveci 3600 Ek gösterge ile ilgili olarak bu yasama yılında genel idari hizmetler ve teknik hizmetler sınıfında görev yapan çalışanların kapsama alınması, kamu şeflerinin mağduriyetinin ortadan kaldırılması, 2008 sonrası göreve başlayan çalışanların durumları ile ilgili olarak gerekli çalışmaları Çalışma Bakanlığı ve TBMM nezdinde yürüteceklerini kaydetti.

TÜM KAMU ÇALIŞANLARI KADROLU OLMALI

Sözleşmeliler kadro çalışmaları ile ilgili süreci hassasiyetle takip ettiklerini söyleyen Genel başkan Önder kahveci “ Kamuda 35 farklı istihdam modeli var. Biz tüm çalışanları kadrolu istihdamından yanayız ve bunu olması için mücadele ediyoruz. Çalışma Bakanımızla görüşmemizde de bunu ifade ettik. Tüm sözleşmeli personeller, kamu dışı aile sağlığı çalışanları ve vekil ebe hemşirelerde kadrolarına kavuşmalıdırlar.

VERGİ DİLİMİ SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Türkiye’de en çok vergi verenlerin kamu çalışanları olduğunu ifade eden Genel Başkan Önder Kahveci “ Vergi sisteminde adaletsizlikler var. Kamu çalışanları ülkede en çok vergi verenler. Yıl içinde vergiye dolayı ciddi anlamda maaş kaybı yaşıyorlar. Bunun çözümü içinde Kamu çalışanlarının vergi dilimleri mutlaka %15’'te sabitlenmelidir” dedi.

PROMOSYONLAR GÜNCELLENMELİ

Kamu çalışanlarının gündemlerindeki bir diğer mağduriyetin promosyon ödemeleri olduğunu ifade eden Genel başkan Önder Kahveci bu ödemelerin makul bir seviyeye çıkartılması ve tüm kurumların güncelleme yapması gerektiğini belirtti. Bu konuda bazı kurumların sözleşmeleri iptal ederek yeniden ihaleye çıktıklarını da belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci “Tüm Türkiye’de promosyonlar yükseltilmesi için başvurular yapıyor, dilekçeler ile çalışanların taleplerini aktarıyoruz. Görüşmeler de gerçekleştiriyoruz. Ayrıca hizmet kolumuzdaki bakanlıklara da başvurular yaptık. Promosyonlar ile ilgili süreç çalışanların lehine olacak şekilde tamamlanmalıdır” şeklinde konuştu.

HİZMETLİLERE MEMURLUK VERİLMELİ

Uzun süredir çözüm bekleyen bir başka meselenin yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan kamu çalışanlarına memur kadrosu verilmesi olduğunu belirten Genel Başkan Önder Kahveci “ Bu arkadaşlarımız memurluk yapıyorlar. Sorumlulukları var. ama kendilerinden memurluk kadrolu esirgeniyor. Biz haklı taleplerini hep gündemimizde tutuyor ve her platformda dile getirmeye devam ediyoruz. Bu meselede bir an önce çözüme kavuşmalıdır.” dedi.

KAMUDA EHLİYET VE LİYAKAT ESAS ALINMALI, MÜLAKAT KALDIRILMALI

Kamuda yönetici atamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Önder Kahveci “ Biz sadakatin sadece devlete olması ve liyakatli insanların görev alması gerektiğini uzun yıllardır söylüyoruz. Bu kıstaslara uyulmamasının bedelini çok ağır ödediğimiz dönemler oldu. Sözleşmeli yöneticilik, mülakatlar ile bu iki değer sürekli zedelenip tahrip edilmemeli, merkezi sınavla orta ve alt düzey kamu yöneticileri belirlenmeli” dedi.

İSTANBUL MİSAFİRHANESİ

Türkiye Kamu-Sen’in ve Türk Sağlık-Sen’in sadece sendikal mücadele ile değil sosyal sendikacılık alanında da üyelerinin yanın olduğunu, onlar için misafirhaneler, öğrenci, makul sigorta hizmetleri sunduğunu kaydeden Genel BaşkanÖnder Kahveci “ Gayretimiz üyelerimiz için sunabileceğimiz imkanları çoğaltmak, sosyal sendikacılık alanında da onlara hizmetler götürmektir. Bu amacın en son örneklerinden biri de 10 Ekim’de açacağımız İstanbul misafirhanemizdir. Önemli bir ihtiyacı bu misafirhanemizle karşılamış olacağız. Teşkilatımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Genel Başkanımızın konuşmasını n ardından şube başkanlarımız söz olarak görüş ve önerilerini dile getirip değerlendirmelerde bulundular. Şube Başkanlarımızın ardından Genel Başkan Yardımcılarımızda sekretarya çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yaptılar.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA YETKİ

Toplantının sonunda kısa bir konuşma yapan Genel Başkan Önder Kahveci önümüzdeki süreçte hedeflerinin yetki olduğunu belirterek Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yılında Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen’i yetkili yapacağız. Üye sayımız artıyor. Mehmet Emin Resulzade'nin dediği gibi “ Bir kere Yükselen bayrak bir daha İnmez” Yetkiyi almak için tüm teşkilatımız tüm gücümüzle çalışacaktır, mücadele edecektir. Mutlu Çalışan , Mutlu Türkiye idealimizi hakim kılacağız. “ dedi.