Genel Başkan Önder Kahveci, Sağlık Bakanlığının Promosyon anlaşmasında çalışanları memnun edecek anlaşmaya imza atması gerektiğini söyledi.

Bu durumun sendikaları için olmazsa olmazları olduğunu belirten Önder Kahveci, Sağlık Bakanlığı promosyon ihale sürecinde net bilgilendirmenin yapılmaması nedeniyle ortalıkta dolaşan iddiaların hayli çoğalması sonrası çalışanların endişe ve karamsarlığa sevk olduğunu belirtti.

Günümüz şartlarının altında ve diğer yapılan promosyon anlaşmalarından düşük bir anlaşmayı Türk Sağlık Sen olarak kesinlikle kabul etmeyeceklerini dile getiren Kahveci, Sağlık Bakanlığının da bu konuda aynı tavrı göstererek bankaları zorlaması gerektiğini ifade etti.

Promosyon anlaşması yapmış olmak için değil, çalışanların ekonomilerine önemli bir katkı sunabilmek için imza altına alınmalı ve süreç daha fazla uzatılmamalıdır. Ayrıca ihale sürecinin her aşaması ile ilgili çalışanlar mutlaka bilgilendirilmelidir.

Türk Sağlık-Sen olarak promosyon süreci  ile ilgili hem bakanlığa başvuru yapmış hem de şubelerimiz tarafından çalışanların dilekçeleri alınarak il sağlık müdürlüklerine teslim edilmiştir. Süreci takibimiz ve görüşmelerimiz devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı bir an önce bilgilendirmeler yaparak promosyon sürecini belirsizlikten kurtarmalı ve çalışanları memnun edecek anlaşmayı imzalamalıdır.

Editör: Haber Merkezi