Yönetici Atamalarında Ehliyet ve Liyakat Esas Alınsın

Genel Başkanımız Önder Kahveci ziyarette sözleşmeli yönetici atamalarını gündeme getirerek beklentilerinin ehliyet ve liyakatin esas alınarak sınavla bu atamaların yapılması olduğunu kaydetti. Yeni sözleşmelerin imzalanmasında geçmiş dönemlerde yapılan uygulamaların terk edilmesi gerektiğini belirti. Bunun sadece sağlık çalışanlarına değil sağlık sistemine de zararı olduğunu kaydetti. 

Döner Sermaye Sisteminde Ciddi Revizyon Yapılmalı

Ziyarette sağlık çalışanlarının temel sorunu olan döner sermaye sistemi ile ilgili taleplerimizi aktaran Genel Başkanımız Önder Kahveci sistemin çalışma barışını bozduğunu kaydederek ciddi bir revizyon yapılmasını bunun içinde Bakanlığın sosyal taraflarla birlikte bir çalıştay düzenlemesi gerektiğini ifade etti.  Pandemi sürecinde ek ödemelerinde yaşanan sorunları dile getirerek çalışanlar arasında adaletli bir sistemin kurulmasını talep ettiklerini dile getirdi.  Bu süreçte çalışanların nöbet ücretlerinde bile mağdur edildiklerini ifade etti. 

Aile Hekimliği Çalışanlarına İlave Ücret

Genel Başkanımız ayrıca Aile hekimliği çalışanlarına pandemi süreci ile ilgili Sayın Bakan tarafından ilave bir ücret verileceğinin açıklandığı ama henüz bunun hayata geçirilmediğini belirtti. 

Tüm Çalışanlar Kadrolu Olmalı

Genel Başkanımız Önder Kahveci ziyarette tüm çalışanların kadrolu olmasının temel düşünceleri olduğunu belirterek bu kapsamda  Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanları, Vekil ebe hemşireler ve sözleşmelilere kadro, hizmetlilere memurluk verilmesi gibi temel taleplerin hayata geçirilmesini istediklerini ifade etti. Süresiz sözleşmeliler içinde ilk etapta 3+1 süresinin geçerli sayılması gerektiğini söyledi. 

Sağlık çalışanlarının en iyisine layık olduklarını dile getiren Bakan Yardımcısı Sayın Halil Eldemir sorunları çözmek istediklerini kaydederek ek ödemelerde sorunların giderilmesi için çalıştıklarını belirtti. Aile hekimliği çalışanlarına ilave ücret ile ilgili Sayın Bakan’ın bu konunun üzerinde hassasiyetle durduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmeler yapmakta olduğunu belirtti.