Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, Ayvacık, Kavak, Havza ve Kadın Doğum Hastanesi'nde sözleşmesi dolmak üzere olan yöneticilerin Sağlık Sen'e üye yapma konusunda sağlıkçılara mobbing ve baskı uyguladığına yönelik iddiasını yineledi. Ayvacık Hastane Müdürü, Kavak Devlet Hastanesi Müdürü ve Sağlık Hizmetleri Müdiresi ile Havza Hastane Müdürü hakkında yaptıkları şikayet üzerine soruşturma başlatıldığını iddia eden Çakmak, Sağlık Sen Şube Başkanı Biçer'i eleştirdi. 

BİZİM TARAFIMIZ SAĞLIK ÇALIŞANININ YANI 

Sağlık Sen Şube Başkanı Biçer'e 'hodri meydan' diyen Çakmak, " Bu işleri çok iyi bilir. Kendisinin belirleyeceği saat ve yerde çıkalım, sağlık çalışanlarının sorunlarını kazanımlarını tartışalım. Bizim veremeyeceğimiz cevap olmaz. Hatta Cumhurbaşkanlığı'na beraber gidelim. Biz yüreğimizden konuşuyoruz. Ben tek tek baskı ve mobbing yapan kişilerin isimlerini açıklayacağım. Neden isim vermemden korkuyorsunuz? Bugün hastanelerde 200'ün üzerinde Sağlık Sen üyesi yönetici vardır. Bu normal mi? Bizi siyasi görüş sahibi olmakla suçlayanlara şunu söylüyoruz; Birçok hastanede yönetici konumundakiler siyasi partinin ya ilçe başkanı yada yardımcısı. Bizim hangi siyasi partiyi destekleyen açıklamamız olmuş. Çıkıp göstersinler. Memur Sen, AK Parti'nin adeta siyasi kolu gibidir. Seçim sürecinde yaptıkları açıklamaları biliyoruz. Açıkça AK Partili olduklarını açıklıyorlar. İnsanları 'yerinden ederiz' tehditleri ile nere kadar gidebilirsiniz. İktidar değişince ne yapacaksınız? Türk Sağlık Sen'in yeri, sağlık çalışanının yanıdır. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü savunan herkes, siyasi görüşüne bakılmaksızın sendikamızda görev alabilir. Biz bu anlayışa sahibiz. Onlar kendilerini anlatıyorlar "dedi. 

SAĞLIK SEN ÜYELERİNİ AK PARTİ'YE BORÇLU 

Sağlık Sen'in açıkladığı Türk Sağlık Sen ile aradaki üye sayı farkının gerçeği yansıtmadığını ileri süren Çakmak şunları kaydetti; " Türk Sağlık Sen'in üye sayısı alın teri ile kazanılmıştır. Sağlık Sen ise idareci baskısı ile kendine üye yapmaya çalışmaktadır. Biz hep meydandaydık. Kalemşörlük yapanlar sağlık çalışanlarının sorunları için ne zaman alanlara çıktınız? Sağlık çalışanları arasında yapılan araştırmada Türk Sağlık Sen'e üye olanların çoğunluğu ortaya çıkmıştır. Kaldı ki benim tehdit ile üye yaptığımı söylemektedir. Çıksın kimi tehdit ettiğimi açıklasın. Sağlık Sen üye yapılanmasını idarecilere ve AK Parti'ye borçludur." 

Haber: Zekeriya FIRAT/hedefhalk