Dağlıoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’na göre her sene Nisan ve Mayıs aylarında üye sayılarının tespiti gerçekleşmektedir. Tespite ilişkin toplantıya kurumun işveren vekili ile tahakkuk memuru veya mali hizmetler birimi yetkilisi ve kurumun hizmet kolunda faaliyette bulunan sendikalardan birer temsilci katılır. Bu Kanuna tabi olarak kurumda çalışan kamu görevlilerinin, 15 mayıs tarihi itibarıyla listesi ile üyelerinden aidat kesintisi yapılan sendikaların üyelerini gösterir liste, toplantıya katılanlarca değerlendirilir. Bu Sene de Manisa Celal Bayar Rektörlüğünde 24 Mayıs Pazartesi ilgili kanununa uygun olarak toplantı yapılmıştır. Çalışma Bakanlığının 27.08.2020 tarih ve 1917862 sayılı yazısı açıkça belirttiği üzere, kadrosu üniversite hastanelerinde bulunan ve özlük hakları bu kuruluşlarca karşılanan personelin 03 sıra nolu “ağlık ve Sosyal Hizmetler hizmet kolunda faaliyette bulunan sendikalara üye olabilecekleri ve bu hizmet kolundaki sendikalara üyelik aidatı kesileceği, üniversitelerin diğer birimlerinde kadrolu olarak çalışan personelin ise 02 sıra nolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri hizmet kolunda faaliyette bulunan sendikalara üye olabilecekleri ve bu hizmet kolundaki sendikalara üyelik aidatı kesilmesi gerekmektedir. Ancak; bahsi geçen konu üzerine, üniversite hastanesinde kadrosu farklı işyerlerinde olup geçici görevle hastanede bulunan personellerin üyelikleri, eğitim iş koluna dahil edilmesi gerekirken sağlık iş kolunda geçici görevle bulunduğu gerekçesiyle üyelik durumlarıyla ilgili belirtilen görüşe uyulmamıştır. Kadrosu hastane haricinde olan personellerin üyelikleri sağlık iş koluna dahil edilmemesi gerektiğinden üye tespit tutanağına imza atılmamış olup sağlık iş kolunda tutanak sayıları TSS 358 – SS 362 olarak tek bir sendika ve kurum temsilcileri tarafından imzalanmıştır. Toplantıda sendikamız ile birlikte diğer kamu sendikaları tarafından ilgili kanun ve Çalışma Bakanlığı yazılarına istinaden gerekli düzeltmelerin yapılmasını talep etmemize rağmen, üye tespit tutanağında düzeltmeler yapılmayarak sendikamız aleyhine aykırı bir turum sergilenmiştir.”

Dağlıoğlu, yukarıda açıkladığı nedenlerden dolayı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğüne 1 Haziran 2021 tarih ve 7684 sayılı yazı gönderdiğini, yazıda da kamu görevlilerinin kadrosunun bulunduğu hizmet kolunda faaliyet gösteren sendikalara üye olunabileceğini belirttiğini söyledi.

Dağlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurumca gerekli düzenlemeler yapılarak Türk Sağlık-Sen’in yetkili sendika olması gerekirken, Çalışma Genel Müdürlüğünün yazısının gereği yerine getirilmemiştir. Emeğimiz ve alın terimiz ile hak ettiğimiz yetkiyi yasalara rağmen elimizden almak hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Türk Sağlık-Sen Genel Merkezimiz ve şubemiz konuyu yargıya taşıyarak, üyelerimizin hakkını korumak için sonuna kadar sahip çıkacak ve takipçisi olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”