Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Sağlık sisteminin emektarları sağlık çalışanlarının tamamıdır.salgınla mücadele ekip anlayışıyla yapılmaktadır.ekip ruhunu zedeleyecek ifadelerden kaçınmak gerekir. #fahrettinkoca" diyerek oluşan tepkilere katıldığını gösterdi.

Bu arada 253 bin Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanının üye olduğu yetkili sendika Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş kendi hesabından hiçbir açıklamada bulunmazken, Sağlık Sen Genel Merkezinden yapılan Bakan terleten açıklama dikkatlerden kaçmadı. Sağlık Sen Açıklamasında; "Salgın öncesinde olduğu gibi salgınla mücadele sürecinde ve yarınlarda da sağlık çalışanları ülkemizin güvencesidir. 1 milyon’u aşkın fedakar sağlık çalışanı, bu güvencenin devamlılığı için ortak ter döküyor. Sağlık çalışanlarımızla gurur duyuyoruz." denildi.

Sağlık çalışanlarının Bakan Koca'ya gösterdikleri tepki sonrasında Sağlık Sen'in yaptığı açıklamanın ardından, Semih Durmuş'un Genel Başkan seçildiği gün söylediği "O Bakanı makamında terleteceksin, O Bakanı Makamında zorlayacaksın. O zaman sendikacılık yapılır, o zaman hak hukuk aranır" sözleri akıllara geldi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş Kongre'de Ne Demişti?