Türk Eğitim Sen Samsun Şubesi'nin 23 Nisan Ortaokulu'nda gerçekleştirdiği kongrede, yeniden aday olmak isteyen Başkan Levent Kuruoğlu, kalabalık bir grup tarafından linç edilmeye çalışılmıştı. Kuruoğlu, Türk Eğitim Sen ve Kamu Sen Genel Merkezi'nin tepkisiz kalması üzerine yönetimi ile birlikte istifa etti. Türk Sağlık Sen'de de benzer olaylar yaşanıyor. 

Türk Sağlık Sen'in 21 Kasım'da (bugün) gerçekleştireceği olağan genel kurulu öncesi, başkan Erdoğan Çakmak'a da 'aday olma' baskıları yapıldığı öğrenildi. Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu'nun dövülmesi olayını göz önüne alan Çakmak'ın 'can güvenliğinin olmaması' nedeniyle adaylıktan çekildiği öğrenildi. 

TÜRK SAĞLIK SEN'DE İSTİFA YAĞMURU 

Türk Sağlık Sen Samsun Şubesi'nde 250'nin üzerinde istifa olduğu öne sürüldü. Türk Eğitim Sen Samsun Şubesi'nde ve bağlı ilçe şubelerinde istifaların yaşandığı belirtiliyor. Türk Sağlık Sen ve Türk Eğitim Sen'in ertelenen kongresi bugün gerçekleştirilecek. Türk Eğitim Sen Şubesi başkanlığının kongresinde Güngör Bağ'ın listesinin oylanacağı öğrenildi. Türk Sağlık Sen'in kongresi ise bugün Hasret Düğün Salonu'nda yapılamadı. 135 delegenin sadece 35'i kongreye gelince Gökhan Şahin'in listesi tek aday olarak katıldığı kongre 28 Kasım tarihine ertelendi.


*Erdoğan Çakmak - Can Güvenliği nedeniyle aday olamayan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Erdoğan Çakmak'ında Kuruoğlu'nun dövülmesi sonrası 'can güvenliğinin olmaması' nedeniyle adaylıktan çekildiği öğrenildi. Türk Sağlık Sen'in bugünkü kongresinde Gökhan Şahin tek liste ile aday oldu.


*Gökhan ŞAHİN - Türk Sağlık Sen Şube Başkan Adayı

Sendikaya Siyasi Parti Müdahalesine Tepki

Samsun Türk Sağlık Sen Başkan Yardımcısı Gamze SIRMALI KARABULUT Sendika üyeliğinden ve Türk Sağlık Sen'den istifa etti. Karabulut'un istifa açıklaması..

Değerli arkadaşlarım;

2015 yılında Yozgat Devlet Hastanesi'nde başladığım sendika yolculuğumda temel aldığım; sendikaların çalışanın özlük haklarını korumak ve iyileştirmek ilkesini karşıladığına inandığım için tercihim Türk Sağlık Sen olmuştu. 2016 yılında Samsun'a tayin olmamla birlikte sendikacılığı hakkıyla, gerektiği şekilde yaptığına inandığım Erdoğan Çakmak başkanımla aynı yolda yürüme şansı yakaladığım için kendimi çok şanslı hissettim. 26 Kasım 2017 yılında Türk Sağlık Sen Samsun Şube yönetimine SEÇİLDİM ve bu görevi layıkıyla yerine getirmek için tüm yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte üstün çaba harcadım.

Sendikaların çalışanların üstün yararına hizmet etme amacı gütmesi, hiç bir siyasi partinin boyunduruğu altında kalmaması, makam-mevki-koltuk sevdası için çalışan insanların yanında olmaması gerektiğine inandım ve Samsun Şube Başkanım Erdoğan Çakmak tarafından böyle olduğuna sonuna kadar inandırıldım.

Sabah akşam sahada üyeler için çalışan, özel hayatından- eşinden- çocuğundan vakit çalıp sadece üyelerinin değil üyesi olmayanların da yanında olan, yıllarca Sendika Genel Başkanı tarafından bile en çalışkan şube başkanı seçilmesine rağmen! bir siyasi partinin müdahalesi ile adaylıktan el çektirilmesini asla kabul etmiyorum.

Şimdiye kadar sadece inandığım ve doğru bulduğum şeyleri savundum ve yaptım. İnanmadığım hiç bir doğrunun peşinden koşmadım. Son zamanlarda sendikalara yapılan müdahaleler sonucunda Türk Sağlık Sen çatısı altında sendikacılık yapmanın mümkün olmadığını düşünmekteyim. Bu sebeple Türk Sağlık Sen şube başkan yardımcılığından ve Türk Sağlık Sen üyeliğimden istifa ettiğimi belirtmek isterim.

Bana inanan, benimle aynı yolda yürüyen tüm arkadaşlarımın affına sığınıyorum.

Hakkınızı helal edin.

Gamze SIRMALI KARABULUT