Cumhuriyetçi Hekimler'in açıklaması şöyle:

Anayasal görevi; iki yüz bine yakın Türk hekiminin hepsinin haklarını korumak olan TTB Yönetimi, Türkiye'nin birliği ve bağımsızlığını zayıflatmaya yönelik söylem ve eylemleri ile hekimlerin güvenini kaybetmiş, hekimler de haklarını elde edebilmek için yeni arayışlara girmiş ve bunun neticesi olarak da tabiplerin kendi sendikalarını kurma zorunluluğu ortaya çıkmıştır!

Türkiye'nin birliği ve bağımsızlığını savunan bazı Tabip Odaları, Dernek, Birlik ve Sendikalar, bir itici güç olarak dayanışma içinde ısrarla yürüttükleri mücadele ve müzakereler sonucunda hekimlerin öncelikli sorunlarını ve çözümleri Hükümet'in ve TBMM'nin gündemine taşımayı başarabilmişlerdir.

Tam da bu sendikaların önerileri doğrultusunda hükümetin ve siyasi iradenin hekim hakları ile ilgili iyileştirme düşündüğü ve aksiyon aldığı şu günlerde bundan ve hekim sendikalarının aktivitelerinden rahatsız olan bazı odaklar bu iyileştirmelerin önüne geçemeyeceğini anlayınca en kolay yola başvurmuş, bazı basın ve yayın organlarını kullanarak karalama kampanyası başlatmışlardır. 

Bu itici gücün önemli unsuru olan Hekim Sendikalarına karşı, bazı basın ve yayın organlarını kullanarak, şüphe ve güvensizlik oluşturmayı hedefleyen karalama ve itibarsızlaştırma kampanyasını bizler; ‘kamu sağlığı açısından öncelikli sorunlara çareler üreterek kaliteli sağlık hizmeti sunumunu’ sağlayacak olan yasaların ‘çıkarılmasını engellenme’ çabası olarak değerlendiriyoruz.

Hepimizin bildiği gibi, güneş balçıkla sıvanmaz! Türk Milletinin sağlığı, birliği ve dirliği yolunda ant içmiş hekimler olarak, görevimizin gerektirdiği hak, yetki ve itibarı koruma ve geliştirme mücadelesinde olan bizler; Türk Hekimlerinin kutlu mücadele yoluna mayın döşeyenlere müsaade etmeyeceğiz! Sayın Cumhurbaşkanının 14 Mart'ta beyan ettiği irade doğrultusunda ‘Geliyor gelmekte olan’ bağlamında hekimlik ve kamu sağlığı alanında yapılacak iyileştirmelerin pek yakında gerçekleşeceğine dair inancımız da tamdır.

Editör: Haber Merkezi