Türk Sağlık-Sen Ordu Şubesi, İkizce’de Türk bayraklı ve Türk haritalı sendika takvimlerinin duvarlardan indirilip çöpe atılmasına sert tepki gösterdi.

2021 yılı takvimlerin bazı sağlık kuruluşlarından toplatılarak imha edildiğini ve yerlerinden indirildiğini belirten Türkiye Kamu Sen İl temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Fatih Zengin, "En son İkizce ilçemizdeki sağlık kuruluşunda asılı bulunan Bağımsızlığımızın sembolü Türk Bayraklı ve Türkiye haritası sendika takvimimiz bir malum sen temsilcisi tarafından nasıl bir hazımsızlıkla indirilmiştir. Üzerinde Türk bayrağı, Türkiye haritası bulunan bu takvimler asıldıkları yerden sökülüp, yırtılarak imha edilmiştir. Bunu yapanların derdi ve rahatsızlığı nedir, merak ediyoruz. Takvimde yer alan Bağımsızlığımızın sembolü Türk bayrağı mı yoksa Türkiye Haritası mı? Thammül edemedikleri nedir?" diye sordu.

"Kamudaki kriptolar"

"15 Temmuzdan ders çıkartılmalı bu Bayrak ve vatan düşmanları deşifre edilmelidir. Üzerinde Türk bayrağı, Türkiye Haritası resmi bulunduğu bu takvimleri asıldığı yerlerden indirenleri ve bunlara cesaret verenleri esefle kınıyoruz. Takvimlerin indirilip, imha edilmesiyle ilgili olarak ilgili kurumları göreve davet ediyorum. Burada önemli bir görev de ilimizdeki mülki amirlere düşmektedir. Sayın valimiz Ve sağlık müdürümüzden bu kişilerle ilgili gereğini yapmalıdır. Kamuda adeta kriptolar gibi hareket ederek birliği ve dirliği bozmaya çalışan bu kişilere haddini bildirmeli bunu yapanlardan idari ve adli makamlar önünde hesap sorulmalıdır"

Kaynak: Hayat Gazetesi