Genel Başkan Önder Kahveci, Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirttiği görüşmede, sendikal kardeşliğin güçlü bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak, hali hazırda devms eden iki sendika arasındaki işbirliği sürecinin devam edeceğini belirtti. Önder Kahveci, görüşme esnasında Azerbaycan Sıhhiye İşçileri Sendikası yöneticilerine, Türkiye’de sendikacılık, toplu sözleşme süreci, sağlık sistemi gibi konularda bilgiler vererek, Sıhhıye İşçileri Sendikası yöneticilerinin sorduğu sorulara da cevap verdi. Türk Sağlık-Sen’in kardeş sendika olarak gördüğü Azerbaycan Sıhhiye İşçileri Sendikasını yöneticileri ise, Genel Başkan Önder Kahveci’ye gösterdiği yakın ilgili ve alaka nedeniyle teşekkür ederek, verdiği bilgiler ve cevapladığı soruların kendileri için çok kıymetli olduğunu belirttiler.

ANITKABİRDE ATANIN HUZURUNA ÇIKTILAR

Yapılan görüşmenin ardından, iki sendika yöneticileri hep beraber Anıtkabire giderek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret ettiler. Anıtkabir’e yapılan ziyaret sonrasında Genel Başkan Önder Kahveci Anıtkabir defterine şunları yazdı;

Vatanımızın Kurtarıcısı,Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk;

Bugün kardeş sendikamız olan Azerbaycan Sıhhiye İşçileri Sendikası Yöneticileri ile birlikte aziz hatıranız önündeyiz. Bir olmuş Türk Dünyası hedefiniz için Konfederasyonumuz olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin gururu ile karşınızdayız. Benim yaratılışımda fevkalade olan bir şey varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdir. sözünüzle ifade ettiğiniz hakikatin idrakindeyiz. Çalışmalarımızı sürdürürken, Türk Dünyasında sendikal birliği, sivil toplum olarak bütünleşmeyi hedefliyoruz. Oluşan birlikle beraber hiç kuşkusuz uluslararası alanda daha güçlü olacağız.

Türklük gurur ve şuuru muzun bunları başarmamızı kolaylaştıracağına inanıyoruz. Tüm gayretimizle bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada açtığın yolda yürüyeceğimize söz veriyorum. 

Ne Mutlu Türküm Diyene !