Daha önce bir kadını tecavüzle tehdit ettiği iddiasıyla gündeme gelen eski Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Yunus Memiş’in yolsuzluk operasyonunda gözaltına alındığı belirtildi.

Mali Şube polislerinen, öğretmenevine baskın düzenleyerek Yunus Memiş ile birlikte çok sayıda kişiyi gözaltına alındığı bildirildi. Aynı zamanda Diyarbakır Öğretmenevi Müdürlüğü de yapan Memiş’in FETÖ’den açığa alınan bir kişiyi gayri resmi olarak öğretmenevinde çalıştırıldığının tespit edilmesi üzerinde hakkında soruşturma açılmıştı. Memiş, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) görevinden ihraç edilen eğitim emekçilerinin ihraç listesini hazırlamakla da gündeme gelmişti. Yine Memiş’in adı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullar için gönderilen kırtasiye yardımı ve yakacak ödeneklerinde yapılan yolsuzlukla gündeme gelmişti. Memiş daha sonra görevlerinden istifa etmişti.

TACİZ İDDİASI

Twitter’da “Betül Gülçiçek” ismiyle açılan bir hesap, Yunus Memiş’in kendisini tecavüz etmekle suçladığına ilişkin Whatsapp yazışmalarını paylaşmıştı. Söz konusu mesajlarda, “Seni benim elimden kim alacak, eğer o yanlışı yaparsan vallahi billahi seni öldürürüm. Sesimi kaydetmişsin telefona bak buradan bir daha söylüyorum eğer o konuşmalar bir yere sızarsa savcıya giderse yaşatmam seni. Ben elimi bile sürmem ama yapacak çok adam var etrafımda. Savcılıkta çok dostlarım var sana inanacaklarını mı sanıyorsun. Her zaman ki yere gel yarın gelmezsen biliyorsun olacakları” ifadeleri yer almıştı. (Kaynak: MA)

Editör: Haber Merkezi