Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Uzm. Dr. Halis Yerlikaya'nın PKK'nın Almanya yapılanması bünyesindeki Kurd-Akad (Kürt Akademisyenler)'ın konferansına katılacak olmasına hekimler tepkili, 'Kuzey Kürdistan' başlığının konuşmacısı Yerlikaya'ya bir tepki de İzmir Hekim Güçbirliği sözcüsü ve önceki İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner'den geldi. Aydınlık'a konuşan Kaptaner şunları söyledi:

“Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, PKK yandaşlığını artık açıkça ortaya koymaktadır.

PKK yandaşlarının Avrupa’da tıp ve sağlık perdesi altında düzenlediği toplantılarda yer almaktan kaçınmıyorlar. TTB MK üyesi toplantıya Kuzey Kürdistan (!) temsilcisi olarak katılmaya hazırlanıyor. Bu tutum artık etnik ayrılıkçı siyasetin TTB Merkez Konseyi’nin yol göstericisi olduğunu gösteriyor. Bunu Türk hekimleri olarak kabul etmiyoruz. Tıbbiye mirasının bir örgütü olarak Türk Tabipleri Birliği, PKK terör örgütünün bu etkinliklerine katılamaz, destek olamaz. 'Öcalan’a Özgürlük Platformu' çalışmalarını yürütmüş olan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın TTB MK’ya başkan yapılması konusunda bütün hekimleri ve tabip odalarını uyarmıştık. İşte bütün açıklığıyla ne amaçla başkan yapıldığı ortaya çıkıyor.

SUÇ DUYURUSU


*Dr. Suat Kaptaner - İzmir Hekim Güçbirliği sözcüsü

“Bu tutumu şiddetle protesto ediyoruz. Bütün hekimleri ve Tabip Odalarını bu tutumu protesto etmeye davet ediyoruz. Türk Tabipleri Birliği PKK terör örgütü etkinliklerine katılamaz! Uyarıyoruz. Böyle bir girişimde bulundukları takdirde suç duyurusunda bulunacağımızı açıkça belirtiyoruz. Meslek örgütümüzü bu PKK destekçilerinden kurtarmak için mücadeleye devam edeceğimize söz veriyoruz.”

Editör: Haber Merkezi