Aydınlık Gazetesinden Füsun İKİKARDEŞ’e çarpıcı açıklamalarda bulunan Kayseri Tabip Odası Başkanı Per, Diyarbakır HDP İl Binası önünde dağa kaçırılan çacıukları için günlerdir oturma eylemi yapan annelerin çığlığına sessiz kalamadı ve kendi Oda Genel Merkezini dahil tüm sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak eylem yapan annelerin yanında olmalarını istedi. Sadece Diyarbakır anneleri değil, diğer birçok şehirde aynı durumda olan anneler de seslerini yükseltmeli diyen Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, HDP ve PKK’ya ve onların destekçilerine karşı tepkilerini dile getirmelidir diyerek, Hükümet yetkilileri başta olmak üzere diğer partiler, TTB Genel Merkezi dahil tüm kuruluşlar bu eyleme sessiz kalmamalıdır değerlendirmesinde bulundu. 

Kayseri Tabip Odasının iki dönemdir Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Prof. Dr. Hüseyin Per, PKK’nın dağa kaçırdığı çocukların kendi özgüvenlerinin gelişmeyeceğini, sosyal gelişimini tamamlamamış olan bu bireylerin tam bir robot tavrıyla ‘Bunu öldür, burayı patlat’ diye gelen emirleri uyguladıklarını belirterek, Bu gençler ne ailelerine, ne o bölgenin halkına, ne de ülkesine faydalı işler yapamaz dedi. Eylem sırasında bir annenin bağırarak söylediği ‘Başlarım sizin Kürdistan davanıza’ ifadesi o kadar net anlatıyor ki dedi.

TÜRKİYE TABİPLER BİRLİĞİNİ BELLİ BİR EKİP YÖNETİYOR!

Kendisine sorulan hekimlerin tarih boyunca vatansever bir çizgi izledikleri halde, Tabipler Birliğinin bugünkü çizgisine nasıl geldiği sorusuna yaptığı değerlendirmede, 30-35 yıldır Türk Tabipler Birliği’ni belli bir ekip, belli bir grup yönetiyor. Bunun da tek sebebi, İstanbul’da 25-30 bin hekim olup, bunlardan ancak 5 bininin seçime katılmasıdır, 5 bin hekimin seçime katıldığı bir kongrede 3 bin 500 ya da 2 bin 500 oyla büyük kongrede 70-75 delegeyi Ankara’ya göndermesidir değerlendirmesinde bulundu.