TSK’nın PKK’ya karşı kimyasal silah kullandığını ileri süren Tabipler Birliği Başkanı Fincancı’nın açıklamalarına Tabipler Birliği Yönetiminden destek açıklaması geldi.

FİNCANCI’YA DESTEK VERDİLER!

Tabipler Birliği yönetimi PKK’ya adeta arka çıkan Fincancı’ya açık destek veren açıklamaya imza attı.

LİNÇ GİRİŞİMİ VAR!

Tabipler Birliği Yönetimi, Şebnem Korur Fincancı’ya kamuoyundan yükselen tepkilere dikkat çekerek “linç girişimi yapılıyor” ifadesini kullandılar.

"Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın bir yayın organında yaptığı değerlendirme sonrasında hedef haline getirilerek itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını üzülerek görmekteyiz. Toplumsal belleğimizde bu tür linç süreçlerinin acı sonuçları tüm ağırlığıyla kayıtlıdır."

TTB YÖNETİMİ KİMYASAL SİLAH KULLANILMADI DEMEDİ!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullanmadığını söyleyemeyen TTB yönetimi açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Dr. Fincancı Hoca, iddia edilen konuya dair uzman görüşünü belirtmiştir. Kurum, kuruluş hedef göstermemiştir. Olgu ve olayların uluslararası sözleşmelere uygun bağımsız, bilimsel bir soruşturma süreci ile açığa kavuşturulması gereğini vurgulamıştır. Açıklamanın Medya Haber kanalı tarafından basın meslek ilkeleri ve etik yükümlülüklerine aykırı bir tutumla araçsal, manipülatif tarzda yayımlanmış olduğunu da yayını takiben yaşanan tartışmalar ekseninde farklı mecralarda defaten beyan etmiştir. İlgili yayın organının sorumsuz yayıncılık anlayışını açıkça kınıyoruz."

PKK’NIN YAYIN ORGANINA ÇIKMAYI NORMAL GÖRDÜLER!

PKK'nın yayın organına demeç vermeyi normalleştiren yönetim, açıklamasını: "Hekimliğin varoluşsal değerleri, etik ilke ve uluslararası sözleşmelerle belirlenmiş sorumlulukları açıkça insandan, yaşamdan ve hakikat arayışından yanadır." şeklinde sürdürdü.

TSK’YA İFTİRA ATMAYA DEVAM ETTİLER!

Konuyla ilgili yapılan onca açıklama ve delile rağmen Türk Silahlı Kuvvetlerinin kimyasal silah kullandığı yönündeki iftiralarına devam eden yönetim, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"Bu sorumlulukla her zaman olduğu şekilde her türlü silahın, şiddetin karşısında yer almayı sürdüreceğiz. Toplumsal barışın zedelenmesinden kaygılıyız. Bu konuda tüm kamuoyunu duyarlı davranmaya davet ediyoruz."