İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, sağlıkta şiddetin bir terör olayı olarak gördüklerini söyledi.

Kaynak, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda 5 dakikada bir hasta bakmanın özlük hakkı sorunu olduğuna dikkat çekerek, özlük hakkıyla ilgili sorunların dile getirildiğinde akıllara sadece maaşın gelmemesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak açıklamasında; ““Özlük hakları denince toplumun aklına para ve maaş gelmesin. Konuştuğumuz tüm sorunlar akla gelmeli. 5 dakikada bir hata bakımı da bir özlük hakkı sorunudur. İnsanlar durduk yere şiddete uğruyor. Sistem iyi çalışmadığı ve karşısında sizi gördüğü için size saldırıyorlar ve siz kamu görevlinizi korumuyorsunuz” dedi.”

OTURUP KALKMAYIN!

Vatandaşlara 5 dakikalık muayene süresi için çağrıda bulunan Kaynak, “Kovid döneminde kamu yönetimi değil, hekimlerin ve sağlık personellerinin fedakarlığı bu ülkeyi kurtarmıştır. 75 hasta bakmak yerine 100 bakarsan şu kadar para vereceğim gibi sayısal karşılaştırmalar son derece sakıncalı. Ben 200 hastaya bakarsam onlara sağlık hizmeti mi vermiş olacağım? Toplumumuzun buna reaksiyon vermesi azlım. ‘Beni 5 dakika da tedavi edemezsin, benim 20 dakika tedaviye ihtiyacım var, buradan kalmıyorum’ diyerek oturması lazım. Kamu yönetiminin de bu talebi dinlemesi lazım." şeklinde konuştu.

Performans sisteminede dikkat çeken Kaynak, "performans sisteminin bir an önce ortadan kalkması gerektiğini düşünüyoruz. Sistem yeni baştan ele alınmalıdır. Sağlık hizmeti bir bütündür. Hekim sağlık sisteminin başıdır, ancak lider etrafında diğer çalışanlar ve iş arkadaşları olmadan hiçbir şey yapamaz. Hemşiresi, temizlikçisi, teknisyeni, morgcusu… Kim varsa. Hastanelerde 52 farklı meslek grubu var. Bu bir ekip işidir” ifadelerin kullandı.

Editör: Haber Merkezi