Öz Sağlık İş Sendikası 143 gündür Aile Bakanlığı'nın sözleşmesini imzalamadı. 

İşçilerin yaşadığı mağduriyet sürerken bir kadın işçi Ankara Ulus Meydanında eylem yaparak yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Öz Sağlık İş Sendikasına seslenen kadın işçi, "üyesi olduğum sendikanın haklarımı savunmasını istiyorum, Öz Sağlık olarak benim arkamda durmasını istiyorum. Ben artık çalışırken benim arkamda sendikam var, benim haklarımı savunur demek istiyorum. Bizim yanımızda destek olmak yerine, sadece bize bir telefon tutacağı, şalla benim karşıma çıkmasını istemiyorum. Senin hakların budur, ben senin için uğraşıyorum, ben senin için burdayım demesini istiyorum." ifadelerinni kullandı.

TİYATROYLA, TELEFON TUTACAĞIYLA DEĞİL..

Pandemi döneminde 14 gün ailelerinden ayrı kaldıklarını belirten kadın işçi, çocuklarımızı evde bırakıp, pandemide yatılı kaldık, ben bunları yaparken neden neden benim arkamda değil? Aidatı alırken kesiliyor, sen istesende istemesende o aidat kesiliyor, ama sen o aidatı keserken çalışanım ben seni destekçininim, ben senin arkandayım demesini istiyorum. Beni kesinlikle sinemayla, tiyatroyla, telefon tutacağıyla ve şalla değil, benim önüme somut delillerle gelsin istiyorum. 

BENİM AİDATLARIMLA ÇOK RAHAT ŞARTLARDA YAŞAM SÜRÜYORLAR

Biz çalışanların köle olmadığını, insanların artık emeğinin karşılığını almasını istiyorum. Ben emek verirken bazı insanların çok rahat şartlarda benim kesilen aidatımla çok rahat yaşamlar sürdüğünü de biliyorum. 


Sağlık Sen Başkanı 25 Bin Liralık İphonuyla İl Müdürüne Talepleri İletti! - TIKLAYIN


Öte yandan duruma tepki gösteren bazı işçilerin ise "Sendikayı kaldırın aradan devlet çalışanına sahip çıksın haklarını savunacak diye başka bi kuruma boyun egdirmesin o Zaman devlet devlettir. Hiç bir işe yaramayan bu kuruma vatandaşın üzerinden para kazanmasının önüne geçsin yeter bence ..." ifadelerini kullandıkları görüldü.