Önümüzdeki yıldan itibaren 5 yıl süreyle sağlık çalışanlarının maaşlarını alacağı bankanın ve promosyon miktarının belirlenmesi amacıyla TOKAT Sağlık İl Müdürlüğü’nde ihale gerçekleştirildi.
Yapılan ihaleye İl Sağlık müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Gökhan ŞAHİN ve Başkan Yardımcısı Uğur ÇIRAK ile Sağlık-Sen Tokat Şube Başkanı Suat MANTAR katıldı.
İhale sonunda en yüksek rakamı veren Ziraat Bankası promosyon ihalesini kazanmış oldu.

Sağlık-Sen Tokat Şube Başkanı Suat MANTAR, yaptığı açıklamada ihaleye yetkili sendika olarak katıldıklarını belirterek, “Bizler, ihale öncesi tüm banka yöneticileri ile bire bir görüşerek, taleplerimizi kendilerine ilettik. Sonuçta da en yüksek rakamı veren Ziraat Bankası 5 yıllığına kazanan banka oldu. Bugünkü ihale ile her bir çalışanımız  6.175 TL Promosyon ödemesi alacak. Ayrıca 4/D’li arkadaşlar ihalelerinin bitim süresi olan 6. Aydan sonrasına dahil olarak aynı ücret üzerinden 55 aylık promosyon bedeli alacaklardır.  Çalışan sayısına göre alınan promosyonda Türkiyede ilk sıralardayız. Sağlık çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BU MÜCADELEMİZİ KAZANDIK.

Türkiye’de promosyon ödemelerinin sağlık çalışanlarına verilme mücadelesini Sağlık-Sen’in başlattığına dikkat çeken Başkan MANTAR, “Hepiniz de biliyorsunuz ki, geçmişte bu promosyon bedelleri yine dağıtılıyordu. Ancak sağlık çalışanlarımız bundan faydalanamıyordu. Biz Yetkili sendika olduktan sonra, promosyon bedellerini sağlık çalışanlarının alması yönünde büyük mücadele ettik. Ve sonuçta bu mücadelemizi kazandık.” dedi.

ÖDEMEYİ TEK SEFERDE YAPACAK.

İhaleyi kazanan bankanın bu ödemeyi tek seferde yapacağını da sözlerine ekleyen MANTAR emeği geçen herkese teşekkür ederek ihalenin hayırlı olmasını diledi