Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Önümüzdeki günlerde sözleşmeli personel sorununa ilişkin komisyon kurulup çalışmalarına başlayacak. 39 ayrı istihdam modeli yerine tek tip istihdam modeli olmasını istiyoruz” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş Van Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’nda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla buluştu.

Toplantıda teşkilat mensuplarına seslenen Genel Başkan Semih Durmuş, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen'in yetkili olduğu günden bu yana kamu çalışanlarının birçok sorununa merhem olduğunu söyledi.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde 22'den fazla kazanıma imza attıklarını hatırlatan Durmuş, kazanımlara ilişkin bilgilendirmede bulundu.

“Hastanelere Kesici ve Delici Aletlerle Girmenin Önüne Geçilmeli”

Durmuş, TBMM Başkanlığına sunulan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesini öngören kanun teklifini sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Durmuş, "Sağlıkta şiddeti önleyecek adımların hayata geçirilmesini istiyoruz. Bununla ilgili TBMM’de yapılacak olan düzenleme çok yerinde bir düzenleme, sonuna kadar destekliyoruz. Ama sağlıkta şiddetin sadece katalog suçların içerisine girmiş olması, cezaların arttırılmış olması yeterli değil. Kurumsal işleyişten kaynaklanan birçok sorun var. Bunların da düzenlenmesi gerekiyor. Hastanelere kesici, delici ve yaralayıcı aletlerle girmenin önüne geçilmeli. Özellikle acil servislerde güvenlik görevlilerinin yetkileri artırılmalı. Aslolan sağlıkta şiddete karşı toplumsal duyarlılık oluşturulması” ifadelerini kullandı.

"Sözleşmeli Çalışanlar İçin de Komisyon Kurulacak"

3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Durmuş, önümüzdeki günlerde sözleşmeli personel sorununa ilişkin komisyonun kurulup çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Birbirinden farklı istihdam modellerinin kamuda keşmekeşe neden olduğunu dile getiren Durmuş, “İllaki bir sözleşmeli istihdam modeli olacaksa bunun 39 ayrı istihdam türüyle olmasını değil tek tip olmasını istiyoruz. Bir kurumda çalışan arkadaşımızın eş durumu tayin hakkı varken başka kurumda çalışan arkadaşımızın bu hakkı yok. Her istihdam türü ekonomik, özlük ve sosyal haklar açısından birbirinden farklı. Biz sözleşmeli personel uygulamasının tek bir çatı altında toplanmasını istiyoruz.”