Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şubeleri, Devrimci Sağlık-İş Sendikası, İstanbul Tabip Odası (İTO), İstanbul Diş Hekimleri Odası, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği üyeleri, maruz kaldıkları haksızlıkları yaptıkları ortak açıklama ile tepki gösterdi. Hastanenin konferans salonun önündeki açıklama öncesinde konuşan Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Sekreteri Erdoğan Demir, Sağlık Bakanlığı’nın verdiği sözü tutmadığına dikkat çekti.

Ortak açıklamayı okuyan SES Şişli Şube Eşbaşkanı Fadime Kavak ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın salgınla mücadele eden sağlık emekçilerine 3 ay süreyle tavandan ek ödeme yapılacağını duyurduğunu hatırlattı: “İktidar şov yaparcasına tüm sağlık emekçilerine ek ödetmeleri tavan olan yüzde 100 üzerinde yapacağını ilan etti. Çok geçmeden herkese değil, bazı emekçilere yüzde 100 ödeme vereceklerini ilan etti. Sağlık Bakanı ardından ‘herkes için eşit risk yok’ diyerek sağlık emekçilerini rencide etmekle kalmadı, aynı zamanda söylediklerini ters yüz etti.”

10 binin üzerinde sağlık emekçisinin enfeksiyona yakalanarak hastalandığını aktaran Kavak, Sağlık Bakanı Koca’ya şöyle seslendi: “Onlarca sağlık emekçisini kaybettiğimiz, binlerce sağlık emekçisinin Covid-19 ile enfekte olduğu şu günlerde sağlık emekçilerine yapılan ödemenin hakkaniyetli ve adil olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bizlere üç ay boyunca verileceğini ifade ettiğiniz ek ödeme başlı başına bir adaletsizlik kaynağı olmuştur. Sağlık emekçilerinin talebi 3 ay sürecek adaletsiz ek ödeme değil, insanca yaşam için temel ücret artışıdır.”

***

Bakan’ın tebrikini değil hakkımız olanı istiyoruz

SES İzmir Şubesi de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Muhittin Erel Amfisi’nde bir açıklama gerçekleştirdi. Sağlık emekçileri, “Alkış değil hakkımızı istiyoruz” açıklaması yaptı. Burada konuşan SES İzmir Şube Eşbaşkanı Erkan Batmaz, “Biz biliyoruz ki artık koronavirüs her yerde, ayrım yapılmaksızın bütün sağlık çalışanları için bulaş riski söz konusu. Bu nedenle sağlık çalışanları arasında yapılan ayrımcılığa derhal son verilmeli, Covid-19 pandemisiyle mücadelede görevlerinin gerektirdiği her yerde hizmet yürüten tüm sağlık çalışanları adı geçen ek ödemeden adil olarak yararlandırılmalı” dedi.

Editör: Haber Merkezi