Başhekimliğin Kalite Yönetim Direktörünün motivasyon düşüklüğü ve yorgun olduğu gerekçeleri ile yer değişikliği talebinde bulunmasından sonra bu birimde çalışan diğer kişilerinde aynı durumda olduğunu düşünerek yer değiştirmelerini yaptığı belirtilen açıklamada,

“9 yıldır kalite biriminde çok başarılı bir şekilde çalışan, sendikamız temsilcisi Derya Coşkun'u görevinden alıp 23.06.2020 tarihinde 9. servise görevlendirmesini yapmıştır. Bunun üzerine sendikamız yöneticileri 24.06.2020 tarihinde Başhekim ile görüşme yapmış, Başhekim yer değişikliği nedeni olarak yönetici karne puanının düşmesini ve kalite direktörünün ekip olarak yorulduğunu ve yer değişikliği istediklerini söylemiştir.

Başhekime, temsilcimiz Derya Coşkun'un yer değişikliği talebinin olmadığı, geçerli bir neden olmadan sendika yönetici ve temsilcilerinin görev yerinin değiştirilemeyeceği ifade edilmiş, 4688 sayılı yasanın 18. Maddesi uyarınca kanuna aykırı olduğu ve temsilcimize yapılan görevlendirmenin iptali istenmiştir. Başhekim, yasaya bakıp yeniden bir değerlendirme yapacağını bize iletmiştir. Fakat gereğini yapmamıştır. 28.06.2020 tarihinde temsilcimiz dilekçe ile resmi başvuruda bulunmuş, cevap olarak kendi isteği ile yer değişikliği yapıldığı ifade edilmiştir. Temsilcimizin hiçbir resmi başvurusu yoktur” denildi.

HUKUKİ HAKLAR KULLANILACAK

“Başhekimin temsilcimizi geçerli bir gerekçe sunmadan 9 yıldır çalıştığı birimden almış olması ve yerine Sağlık Sen temsilci ve üyesini vermesini sendikamıza karşı bir tutum olduğunu düşünüyoruz” denilen açıklamada, “Başhekimin bu keyfi tasarrufu, üyelerimiz ve çalışanlar üzerinde tedirginliğe yol açmış, sendikamızı itibarsızlaştırmaya yönelik bir tavırdır.

Başhekimi bu hukuksuz ve yanlı tutumundan vazgeçmesini sendikamız temsilcisi Derya Coşkun'u kalite birimindeki görevine iade etmesini istiyoruz. Aksi takdirde her alanda fiili meşru ve hukuki haklarımızı kullanacağımızı ve bu kararlığımızdan da asla vazgeçmeyeceğimi kamuoyuna duyurulur” ifadelerine verildi.