Dünya Sağlık Örgütü PCR negatif olsa bile BT bulguları Covidle uyumlu olan kişileri Covid tanılı sayarken Türkiye’de politik kaygılarla en başından beri PCR negatif olan kişiler Covid tanılı kabul edilmemiş, bu kişilerden Covid tedavisi uygulananlara başka tanılar girilmiş hatta vefat durumunda Covid protokolüne göre defin yapılmasına rağmen ölüm sebepleri doğal ölüm olarak kayıt altına alınmış, bu duruma isyan eden vatandaşlar ve sağlık emekçileri görmezden gelinmiştir.

Testler en başından beri düşük tutulmuş, Covid tanısı koymamak için elden gelen bütün çaba gösterilmiştir. Şimdi ise PCR pozitif olsa bile semptomu olmayan hastaların tablo dışında tutulduğu itiraf edilmiştir.

Böyle salgın yönetimi olmaz, sağlık sistemi böyle yönetilemez. Salgında en önemli adım hastalığın yayılmasını engellemek, bunun için de hasta olan kişilerin tespiti ve izolasyonunu sağlayarak bulaş zincirini kırmakken siyasi kaygılar halk sağlığına yönelik kaygıların ve bilimsel gerçeklerin önüne geçmiş, üstelik “bilim kurulu” bu yalanlara ortak edilerek bilime güvenin sarsılmasına yol açılmıştır.

Yurttaşların ve canını ortaya koyarak hizmet üreten sağlık emekçilerinin Sağlık Bakanlığı’na, verilerine ve protokollerine güveni kalmamıştır. Türkiye’deki toplam Coronavirüs infeksiyonlu vaka (test pozitif ve test negatif BT pozitif) sayısı derhal paylaşılmalı, bugüne kadar yanlış verilmiş olan tüm bilgilerin doğrusu kamuoyuyla paylaşılmalı, yurttaşlar ve sağlık emekçileri doğru bilgilendirilmeli, Sağlık Bakanı derhal istifa etmelidir. 01.10.2020

Merkez Yönetim Kurulu