4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununu uyarınca en çok üyeye sahip sendikanın belirlenmesi amacıyla her yıl mayıs ayında yapılan üye tespit çalışmaları sonuçlandı.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 21 Nisan 2022 tarihli 81 İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen yazıyla üye tespit çalışmaları esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar belirtilmişti.

Diğer taraftan yeni kurulan hekim sendikalarının üye sayıları merak konusu olmaya devam ediyor. Bu süreçte; 2018’de kurulan HekimSen ile, 2021 Yılı’nın son aylarında kurulan Hekim Birliği Sendikası ve TabipSen’in de “Üye Sayıları” belirlenecek.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü de, 81 İl Valiliği / Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdiği “Sendika Üye Sayıları Tespit Çalışmaları” başlıklı Yazı’da; Bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarında 2022 yılı “sağlık ve sosyal hizmetler” kolunda en çok üyeye sahip sendika ve konfederasyonların belirlenmesi için mezkûr Kanun ve ilgili Yönetmelik hükümlerine uygun işlem yapılması amacıyla, dikkat edilmesi gereken hususları belirtti