Sadece son 30 günde 862 bin ziyaretçi girişi yapılan saglikpersoneliHABER.NET' olarak dünkü haberimizin ardından birçok yorum, haber ve paylaşım yapıldı. Konuyla ilgili gelen ihbar üzerine yaptığımız araştırma sonucunda yeni edindiğimiz bilgileride objektif ve tarafsız habercilik anlayışımız gereği ziyaretçilerimizin takdirine sunmak istedik.

Öncelikle Türk Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkan Yardımcısı Neyhan Hafif hakkında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği yönünde CİMER aracılığıyla yapılan bir şikayet söz konusu. Yıllık izinde olduğu dönemde, CİMER şikayeti üzerine emniyet güçleri Neyhan Hafif'le iletişime geçerek ifade için karakola çağırmış ve yasal süreç işletilmiş.

CUMHURBAŞKANINA HAKARET ETMEDİM!

Kendisiyle görüştüğümüz Başkan Yardımcısı, Cumhurbaşkanına kesinlikle hakaret etmediğini, etmesi için hiçbir sebep olmadığını belirtti. Erzurum'da yaşayan bir vatandaşın sosyal medya'da paylaştığı bir Atatürk fotoğrafı üzerine kendisini CİMER'e şikayet ettiğini ancak ATATÜRK fotoğrafıyla Cumhurbaşkanına hakareti nasıl bağlantılandırdığını anlayamadığını söyleyen Neyhan Hafif, kendisine haksız ve asılsız yapılan bu suçlamadan dolayı karşı tarafı Savcılığa şikayet ettiğini de özellikle belirtti.

TEKİRDAĞ TÜRK SAĞLIK SEN BAŞKANI: HABER HAYAL ÜRÜNÜDÜR!

Öte yandan haberimiz üzerine Tekirdağ Türk Sağlık Sen Başkanı Yalçın GÜR, saglikpersoneliHABER.NET dışında ulaşabildiği haber sitelerine ulaşarak şu açıklamayı yaptığı görülmüştür. 

saglikpersonelihaber.net adlı bir internet sitesinde yer alan şube başkanımızın cumhurbaşkanına hakaretten hastane bahçesinde göz altına alındığına yönelik haber tamamen hayal ürünüdür. Haber gerçeklikle o kadar kopukturki söz konusu tarihlerde şb başkan yardımcımız yıllık izinlidir. Habercilerden beklentimiz araştırıp teyit ederek haberlerini yapmalarıdır. İftira niteliğindeki kaynağı belirsiz iddiaları sayfalarına taşımamalarıdır.Söz konusu haberle ilgili tüm hukuki haklarımızın saklı olduğumuzu belirterek kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bu açıklamamız yapmış bulunmaktayız.

Sözün özü; haberin tarafı olan Sendika Başkan Yardımcısı Neyhan Hafif, hastane bahçesinden polis marifetiyle alındığı yönündeki beyanın gerçeklikle bağdaşmadığını, böyle bir oalyın vuku bulmadığını, hakkında asılsız bir şekilde Atatürk fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaştığı için Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla CİMER şikayetinin olduğunu ve bu konuda'da gerekli yasal işlemleri başlattığı belirtti.

Objektif habercilik anlayışımız gereği yaptığımız haberin ardından son durumu ziyaretçilerimizin bilgisine sunmak istedik. Ayrıca; Sağlık Personeli arkadaşımıza maruz kaldığı durum için geçmiş olsun dileklerimizi iletir, Cumhurbaşkanımıza hakareti de, yalan beyanla insanları karalamayıda tasvip etmediğimizi önemle belirtmek isteriz.