Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Açlık sınırı asgari ücret ve en düşük devlet memuru aylığını alan sağlık çalışanlarının taban aylıklarının üzerinde. Ancak bu durum yetkili konfederasyon ve diğer masa ortağı tarafından ancak aylık olarak açıklanmakla kalıyor" dedi.

Vaat sendikacılığı tepkisi

Yetkili sendikanın vaat sendikacılığı yaptığını ve siyasallaşmış bir sendika olduğunu söyleyen Demircan, "Memur açlık, yoksulluk yoklukla mücadele ederken, yetkili sendika 4688 Sayılı Yasa'nın revize edilmesi için çaba sarf ediyor. Aynı çabayı bayram ikramiyesi için vermiyorlar, aynı çabayı giyim yardımlarının artırılması için vermiyorlar, aynı çabayı fazla mesai nöbet ücretlerinin artırılması için vermiyorlar, aynı çabayı kreş sorununun çözümü için vermiyorlar, aynı çabayı görevi başında vefat eden sağlık çalışanlarının şehit sayılması için vermiyorlar. Merak ediyorum pandemi döneminde vefat eden kaç sağlık çalışanının çocuğu veya eşi kamuda istihdam edildi?

Yetkili sendikanın bu konuda bir girişimi oldu mu? Yoksa yetkili sendika görevi başında vefat eden arkadaşlarımızın yakınlarının, şehit statüsünden faydalandığını mı zannediyor? Memur arkadaşlarımızda bu malum sendikalara üye olarak desteklerini veriyor. Bu iki tezattan memurların ve memur sendikacılığının kurtulması gerekiyor. Bakıyoruz, neredeyse sendikalar üyelerine ve üye adaylarına cennetten yer bağişlayacaklar... Vaat sendikacılığı, dilek, temenni sendikacılığı ve siyasallaşmış sendikalar ile memurlar ancak bu kadar temsil edilebilir" sözlerine yer verdi.