İstanbulda görev yapan Genel Sağlık-İş üyesi memur kendisinin bilgisi ve onayı olmadan adına sahte çekilme formu düzenlenerek sedikasından istifa ettirilip Türk Sağlık-Sen'e üye yapıldığı iddia edilmiştir. Genel Sağlık-İş konuyla ilgili İstanbul Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmiş ancak Sağlık Müdürlüğü herhangi bir işlem yapmamış yapmadığı gibi yeniden üye ve istifa formunun doldurulmasını istemiş bu durumda da sendika üyesi memur mağdur olmuştur. Sendika konuyu yargıya taşımış ve yargı şu karara varmıştır. 

“Uyuşmazlıkta, 27/12/2017 tarihli çekilme formu ile 31/01/2018 tarihli üyelik formunda bulunan imzaların, 17/05/2018 tarihli dilekçe içeriğindeki imza ile uyuşmadığının davalı idare tarafından tespit edilmesine ve davacının Genel Sağlık İş Sendikası'na üyeliğinin devamının sağlanması yönünde açıkça talebi olmasına rağmen, denetim yükümlülüğü bulunan davalı idare tarafından davacının Genel Sağlık İş Sendikası'na üyeliğinin devamı ve davacının bilgisi ve izni dışında yapılan Türk Sağlık Sen üyeliğinin silinmesi için gerekli işlemlerin yapılması gerekirken yetkisinin bulunmadığı kabul edilerek davacı sendika tarafından yapılan başvurunun zımnen reddi yönünde oluşan dava konusu işlemde hukuka uyarlık görülmemiştir.”

Genel Sağlık-İş üyesinin bilgisi dışında sahte evraklarla sendikasının değiştirildiği açık seçik olmasına rağmen idarenin bir daha üyelik formu ver deme hakkının olmadığını belirten Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız İstanbul ve Adana illerinde bu durumun yaygın olduğunu sahte evraklarla üyelerinin istifa ettirilip Sağlık-Sen ve Türk Sağlık-Sen'e üye yapıldığını sarı sendikaların kontrolünde olan idarelerin konuyla hiç bir şekilde ilgilenmediklerini beyan eden Bacaksın konuşmasının devamında "“Çağdaş dünyada sendikalar demokrasinin, özgürlüklerin ve hakların güvencesidir. İktidar desteği ile büyüyen sarı sendikalar bırakın güvence olmayı emekçiler için tehdit, sürgün ve lekeleme işlevi görmektedir. Sahte imza ile üye yapanların gerçek sendikacılık yapması beklenemez.” diye konuştu.  

Genel Başkan Zekiye Bacaksız açıklamasının devamında şunları söyledi:  “Genel Sağlık-İş bugüne kadar her türlü hukuksuzluğa karşı mücadele etmeyi ilke edinmiştir. Bundan sonra da öyle olacaktır. Sahte çekilme ve üyelik formu verenlerin peşindedir. Konu ile ilgili olarak ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Savcılık soruşturmasından sonra bu konuyu örtbas edenler hakkında da hukuk mücadelemiz devam edecektir. İşte bu kapsamda İstanbul 12. İdare Mahkemesi kararı, sahte imzalı çekilme ve üyelik formu nedeniyle mağduriyet yaşayanlar için emsal olacaktır. Bu vesileyle adaletin tesis edilmesinin yolunu açan sendikamız üyesini sendikamıza bağlılığı ve inancından dolayı da ayrıca yürekten kutlarım.”