Kadrolu olarak görev yapan sağlık çalışanlarının 2019 yılında yapılan maaş promosyon ihalesi ile 6240 liralık ödeme yapılmıştır.

Diğer taraftan Ses Sendikası tarafından sağlık çalışanlarına yapılan maaş promosyon ihalelerinin yeniden güncellenmesi için ülke genelinde imza kampanyası başlatılırken toplanan imzaların Sağlık Bakanlığı’na iletileceği öğrenildi.

Kulislerde geçen bilgilere göre Sağlık Bakanlığı promosyon ihalelerinin yeniden güncellenmesi yönünde talimat vermesi halinde kişi başı bir sağlık çalışanı bugün itibari ile yaklaşık 30 – 35 BİN Lira arasında promosyon ücreti alacak.

Ses Sendikası Bursa Şube Başkanı köşe yazarı Lale Akasya’ya yaptığı açıklamada; Ankara’da sendikalarının Genel Merkezi’nde hukukçularıyla bir araya gelerek istişare de bulunduklarını ve bu yoldan dönüş yapmayacaklarını, çalışan hakkını sonuna kadar koruyacaklarını söyledi.

Artan enflasyon ve ekonomik dalgalanmalardan dolayı sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde promosyon ihalelerinin güncellenmesi veya iptalinin yapılması için SES SENDİKASI üyeleri imza toplamaya başladı.

Lale Akasoy’a konuşan Bursa Şube Başkanı İrfan Aşçı açıklamalarının şu şekilde sürdürdü:

“Gerekiyorsa verilen paraları iade edelim ve hakkımız olanı bize ödesinler. Genel Merkezimiz bu konuda son derece kararlı ve geri adım atma gibi bir şey söz konusu değil. Topladığımız imzaları bu ayın ortalarına doğru Sağlık Bakanlığı’na sunacağız. 15 gün içinde dönüş yapması gerekiyor… Yapılmadığı taktirde dava açacağız. Çalışanların haklarını sonuna kadar koruyacağız. Son bir ay içinde bazı illerde promosyon ihaleleri yapıldı. Verilen rakamlar 30 bin ile 35 bin TL arasında değişiyor. Arada korkun bir uçurum var. Bu adaletsizliğin ve eşitsizliğin ortadan kaldırılması lazım. Çözümü ise Sağlık Bakanlığı sadece hastanelere talimat verecek… Daha sonra da malum sendika ve hastane başhekimleri yeni sözleşme düzenleyecek. Hepsi bu ve bu kadar basit bir iş… ”

Bu arada ülke genelinde 30 bin ilimizde ise binin üzerinde SES üyesi bulunuyor.

***

Şimdi…

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun verilerine göre, bankalar ilk 5 ayda rekor kar elde etti. Bankaların net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 400’ün üzerinde arttı.

Güzel ülkem bankalar için bir cennet haline geldi valla!

Anlayacağınız bankalar karlarını artırdıkça arttırdı…

Vatandaş eski tabirle “bir kuru ekmeğe” muhtaç bırakıldı…

Vay be!

Hiç öyle “üç maymunu” oynamaya gerek yok!

Sözleşmeler yenilensin ve sağlıkçılara hak ettikleri paralar verilsin…