Covid-19 döneminde hastanelerde hemşire ihtiyacı her geçen gün artarken, Ordu’da yetkili sendika başkanının eşinin, kadrosunun olduğu hastane yerine Ordu Sağlık Müdürlüğüne geçici görevlendirildiği bildirildi.

Türk Sağlık-Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, “Ordu Sağlık-Sen Şube Başkanı Ahmet Yılmaz’ın eşi H. Yılmaz; Ordu Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü görevinden alındıktan sonra kadrosunun bulunduğu Ordu Devlet Hastanesinde Hemşire olarak görev yapması gerekirken hastanede Covid-19 nedeniyle hemşireler ihtiyacı nedeni ile covid yoğun bakımlarda ve acil serviste görevlendirilirken, Ordu Sağlık Müdürlüğüne ihtiyaca binaen mi görevlendirildi?” diye sordu.

“İhtiyaç mı, torpil mi?”

‘Covid döneminde yoğun iş yükü altında ezilen sağlık çalışanına ihtiyacı olduğu bir dönemde sendika başkanının eşi olması sebebiyle covidli hastalardan uzakta masa başı görevi verilerek covidden mi korunmaya çalışılıyor?’ diye soran Zengin, sözlerine şöyle devam etti;

“Bu sorular cevaplanması gerekmektedir. İhtiyaca binaen yapıldı ise hastanelerinde personel ihtiyacı olduğu göz ardı mı edildi? Eğer resen yapıldı ise döner sermayesini hastanenin kadrosundan alabilmesi için kıyak mı yapıldı?

“Haksız kazanç için mi?”

Görevlendirmesi resen yapıldı ise fiilen görev yapmadığı yerden haksız kazanç sağladığı aşikardır. Halbuki görevlendirildiği kurumda bu işi yapabilecek kabiliyetli bir sürü sağlık personeli bulunmaktadır. Anlaşılan adama göre iş mantığı halen devam etmektedir. Sağlık Müdürlüğünün madem personel ihtiyacı varsa, Sağlık-Sen Başkan Yardımcısı Cengiz Bayraktutar 112’ye haksız kazanç sağlamak üzere mi gönderilmiştir?


*
Türk Sağlık-Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin

Eşinin Sağlık Müdürlüğüne görevlendirmesinde etkisi olduğu Sendika Şube Başkan Yardımcısı Murat Yavuz Ladikli’nin Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetlerinde Başkan Yardımcısı olması düşündürücüdür. Ordu Sağlık Müdürlüğü’nün bir sendikanın hükümdarlığına teslim edilmesine yetkililer ne kadar sessiz kalacaktır.