Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal’ın kendisini darp ettiğini ve sahte rapor aldığını iddia eden Aydın Atak’ın şikâyeti neticesinde mahkeme sahte rapor düzenlendiği kanaatiyle rapor veren doktorlara ceza yağdırdığı iddia edildi.

22 Haziran 2016'da gerçekleştiği iddia edilen olayda; Sendika Başkanı Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, aynı sendikada Denetleme Kurulu üyesi Aydın Atak ile Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Meşelik Kampüsü’nde tartıştı. Kendisi hakkında olumsuz konuşmalar yaptığı gerekçesiyle tartıştığı Aydın Atak’ı yumruk atmak vasıtasıyla darp etti. Daha sonra ESOGÜ Tıp Fakültesi hastanesinde gerekli muayene ve tedavisi yapılan Aydın Atak’a 10 gün iş göremez raporu verildi. Hasan Hüseyin Köksal’a ise olayın ardından başvurduğu sağlık kuruluşunda el kemiği kırıldığı gerekçesi ile 31 gün rapor verildi. Aydın Atak’ın şikâyeti neticesinde mahkeme Hasan Hüseyin Köksal’a verilen iş göremez raporunun sahte olduğuna kanaat getirerek, raporda imzası bulunan 3 doktora ceza yağdırdı. Raporda imzası bulunan J.K. 2 ay 15 gün, M.D. 2 ay 15 gün, N.K. ise 5 a hapis cezası ile cezalandırıldı.

Tehdit, hakaret ve darp olaylarında adı geçen sendika Başkanının bukez de sahte rapor ile adı gündeme geldi. Geçtiğimiz aylarda da aynı sendika Başkanı, yoğun bakıma zorla girmek istediği için beyaz kod verildiği ileri sürülen olayla gündeme gelmişti. 
Aydın Atak, daha önce yapmış olduğu açıklamada “Sağlık-Sen sendikasının denetleme kurulu üyesiyim. Mevcut şube başkanı Hasan Hüseyin Köksal daha önce bir kadın üyemizi tehdit ettiği için para cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca, Eskişehir Devlet Hastanesi acil servis girişinde acil tıp teknisyeni olan bir arkadaşımızı Eskişehir’in en uzak yerine sürdürmekle tehdit ettiği ve ambulansı tekmelediği için de kendisi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Bu konularla ilgili eleştirisel yaklaşımımızı dile getirdiğimizden dolayı Hasan Hüseyin Köksal benimle iş çıkışında görüşmek istediğini söyledi. Buluştuğumuz yerde bana vurmaya başladı. Attığı yumruk ile burnum kırıldı” demişti.

Editör: Haber Merkezi