1. Ahmet Yılmaz, Ordu Sağlık Sen Şube Başkanı. Eşi Ordu Devlet Hastanesinde Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü (Başhemşire) olarak atandı. Ordu Devlet Hastanesinde Başhemşire yardımcılarının hepsinin ortak özelliği Sağlık Sen üyesi olmak. Servis Sorumlularının tamamına yakını Sağlık Sen üyesi. Görev yerim değiştirilir diye kimse Sendikasını ne değiştirebiliyor ne de istifa edebiliyor. Bu iddiaları her gün konuşuluyor. Diğer sendikalara geçenlerin odalara çağrılıp konuşulması da ayrı iddialar tabi ki. Kendisine yakın kişileri Covid dönemimde idari kadro ve görevlere getirerek hastalar ile karşılaşmasını engellemek de ayrı bir iddia.

2. Sağlık Sen Şube yönetim kurulu üyelerinden biri ise 80 km uzaklıktaki bir ilçe hastanesinde hemşire kadrosunda. Ancak Ordu merkezde Sağlık Müdürlüğü bünyesinde binlerce personel var iken bu arkadaşdan başka bu işi yapacak bir memur olmadığından  merkeze İl Sağlık Müdürüne geçici görev çıkarılıyor. 1500 Tl. ye yakın yolluk her ay tıkır tıkır hesabına hazineden yaptığı iddia ediliyor. Bu arkadaşın işi sadece fotoğraf çekip İl Sağlık Müdürlüğünün Sosyal Medya hesaplarında paylaşmak. Fotoğraf çekebilecek Ordu İl Merkezinde hiç bir memur kalmadı her halde ki bizim hesabımıza  göre  aylık 1500 TL. kamudan fazla para çıkması göz ardı edilerek bu görevlendirilme yapılmıştır . Ama sonradan ne oldu ise uzun süredir olan bu geçici görevlendirme bir anda iptal ediliyor .

3.Sağlık Sen Şube Başkan Yardımcısı Murat Yavuz Ladikli kadrosu Ordu İl Sağlık Müdürlüğünde bulunan Murat beyin hemşehrisi olan iki memuru Ordu merkezde ki bir hastanede nöbet tutturup nöbet ücreti almalarını sağlaması konusunda ki iddialar doğru ise hemşehrilere nasıl sayıp çıkılacağına hepimize öğretmiştir.  Acaba Sağlık Müdürlüğünde bu şekilde nöbet tutup aylık 1000 Tl. nin üzerinde ek gelir kazanmak isteyen başka personeller de var mıdır? Bu şekilde çalışmak isteyen var mı diye tüm personellere resmi tebliğ yapılıp  soruldu mu? Eğer nöbet tutulması için görevlendirilen  hastanede personel ihtiyacı var ise niçin Ordu İl Sağlık Müdürlüğü ne bu kadar fazla sizin döneminizde personel ataması yapıldı ? Bu personeller mevzu bahis  hastaneye niçin atanmadılar? Tabii bu durum çalışma barışını da bozmaya başlaması ile bu uygulamadan bir anda Murat bey vaz geçtiği iddiaları ortalıkta  dolaşıyor.

4.Sağlık Sen Şube Başkan Yardımcılarından birisi  Ordu İl Sağlık Müdürlüğünde sağlık memurunun kadrosu ile çalışmakta. Onlarca Ordu İl Sağlık Müdürlüğünde sağlık memuru olmasına rağmen sadece bu kişi 112 ambulansında geçici görev ile görevlendirilerek acil farkı, nöbet ücreti vb. haklar ile aylık  yaklaşık 2000Tl. yakın ek gelir kazandığı sağlık camiasında ciddi düzeyde dillendiriliyor. Allah daha çok versin de Ordu İl Sağlık Müdürlüğünde görevli diğer sağlık memurlarının günahı ne acaba ki bu ek gelirlerden faydalanmalarına izin verilmemektedir. Demek ki Ordu da Sağlık Sen Şube Başkan Yardımcısı olmadan 112 gibi ek gelir kazandırılacak yerlerde çalışabilmek mümkün değilmiş. Ha bu arada Sağlık Müdürlüğünden 112 başta  olmak üzere ek gelir elde edilecek yerlere yapılan bu görevlendirmelerden sonra  giden bu kişilerin yerlerine Ordu merkezde ki Sağlık kuruluşlarından bir çok ebe, hemşire, sağlık memuru Ordu İl Sağlık Müdürlüğüne geçici görev ile görevlendirildiği iddiaları  da bize gelen bilgiler arasındadır.  Ordu İl Sağlık Müdürlüğünde sağlık  personeline ihtiyaç var ise bu kişiler  112 vb yerlere niçin görevlendiriliyor? Eğer ihtiyaç yok ise Ordu İl Sağlık Müdürlüğüne diğer sağlık kuruluşlarından niçin ebe, hemşire, sağlık memuru geçici görevlendirmeleri yapılıyor? Biz bu durumun içinden  çıkamadık . Bilen var ise bizi de aydınlatırsa memnun oluruz.

5. Bir diğer Sağlık Sen Şube Başkan Yardımcısı İlçe hastanesinin birinde Hastane müdürü.  İdari amirin  aynı zamanda sendika yöneticisi. Şimdi memur özgür idaresi ile sendikasını seçip değiştirebiliyor mu diyeceğiz?

6. Sağlık Sen'in popülist yaklaşımları ve çok başarılı idarecilerin sayesinde son 2 yılda Ordu da hastanelerin kalite puanlarının ciddi anlamda düştüğü belirtiliyor.

Hatta bu Çok BECERİKLİ idareciler sayesinde son iki yılda; SUT fiyatlari artmasına karşın, sağlık çalışanları gecesini gündüzüne katarak çalışmasına rağmen, hastanelerin gelirlerini artıramamış ve  maalesef hastaneler döner sermaye dağıtamadığı adeta borç batağında olduğu bilgileri ciddi duzeyde dillendirilmektedir. Firma ödemelerinin 12-13 ayı bulduğu iddiaları çok ciddi düzeyde dillendirilmektedir.

Yani kisaca Ordu'da sağlık sektöründe kafalar biraz karışık.   Hastane idaresi ile problemi olan memurların başvuracağı sendika yöneticisi şikayetçi  olduğu idari amir ile aynı kişi. Yani probleme sebep.olan kişiyi probleme sebep olana kişiye sendika üyeleri şikayet edebiliyor. Bizim kafamız karıştı kimi kimi şikayet edecektik. Karısını kocasına mi? Başkanının karısını başkanın yardımcısına mı?  Böyle bir şey olur mu? Bir koltukta iki karpuz taşınmaz ata söz bu durumu açıklıyor. İdareciler tarafsız olması gerekir iken bu idareciler baştan taraf zaten.