Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz bir hastane üzerinden teşvik hesaplamalarının yapıldığını aktararak önemli ek ödeme bilgileri verdi.

Şube Başkanı, 300.000 TL teşvik dağıtılan bir hastanede; Acil Servis farkıyla beraber 750 TL teşvik ek ödemesi alan ile 12.000 TL alanın aynı serviste çalıştırılarak, çalışma barışını sağlayacağını söyleyenin doğru söylemediğini belirtti.

Uzman Hekim 18 Bin TL, Hemşire 400 TL!

Uzman hekimlerden 50 hasta bakanın 18.000 TL, 15 hasta bakanın 5000 TL, Acil Servis hemşiresinin 650 TL ile 750 TL arası, serviste görev yapan hemşirenin 400 TL ile 500 TL arası teşvik ek ödemesi alacağını belirten Yılmaz, V.H.K.İ. ve Yardımcı Hizmetler Kadrosundaki Hizmetli personelinin ise hiç teşvik ek ödemesi alamadığını aktardı. Yılmaz, “Böyle bir tablodaki teşvik ödemeleriyle adaleti sağlayacağını iddia eden bir Allahın kulu var mıdır” dedi.

Yılmaz, Uzman doktorun aldığı teşvik ödemesinde adaletsizlik yok, doğru düşünülmektedir ancak hekim olmayan sağlık çalışanları için ciklet parası sayılabilecek, Genel İdare Hizmetleri ve Yardımcı Hizmetler için teşvik ek ödemesinin olmaması kabul edilemez dedi.

Sağlık Bakanı Teşviği Kimlere Bahşetti?

Eski sistemde 300.000 TL dağıtıldığında acil serviste görev yapan hemşirenin 1500 TL alıyor olacağını belirten Yılmaz, “bu sistem eski sistem kadar adil değil” diyerek “Bakanımızın övgüyle bahsetti bu sistemi kimlere bahşettiği, bahşetmediği kesimin Bakanı kim?” sorusunu yöneltti.

Editör: Haber Merkezi