Şube Başkanı Duman açıklamasında;

Sağlık mesleği kutsal bir meslektir......

Savaşta,doğal afetlerde,terör olaylarında herkesten önce koşan sağlık çalışanları güzel bir mesleği icra ediyor.

Corona virüsü ile ilgili tedbirler ve müdahale sürecindede her zaman olduğu gibi risklere rağmen sağlık çalışanlarımız elinden geleni yapıyor ve yapacaktır.

Ancak ; Corona virüsü ile mücadele konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile yayınlanan Genelgede ; hamile, emziren, okulda Çocuğu olan, engelli ve raporlu kamu çalışanlarının 12 gün izinli sayılmaları ile ilgili düzenlemeden sağlık çalışanı arkadaşlarımız muaf tutulmuştur.

Okulların tatil edildiği bir dönemde diğer kamu çalışanlarına bu imkan tanınmışken sağlık çalışanlarımızın çocukları yok hükmünde sayılmış ve böyle zor bir süreçte fedakarlık istenen sağlık çalışanları yine gözardı edilmiştir.

Bu genelge ile sanki çok sağlık çalışanı izin kullanacak ve Hastaneler boş kalacak yaklaşımı doğru değildir.Bunun bir gerekçesi var ise buna göre açıklama yapılıp sebebi söylenebilirdi.

Sayın bakanımızdan talebimiz şudur ki ;en azından hamile,engelli ve raporlu arkadaşlarımızın herhangi bir riske maruz kalmaması İçin bu süre içerisinde diğer kamu çalışanları gibi izin talepleri karşılanmalıdır.

Bu konuda Sayın Sağlık Bakanımızın duyarsız kalmayacağına ve bir an önce sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarına iznin çıkacağına inanıyor ve bu değişikliğin bir an önce Sayın Bakanımızdan yapımsını talep ediyoruz.